Nieuwsbericht

15-0 run volstaat voor U20

11 december 2011

Aanvankelijk leek het er even op dat Zorg en Zekerheid U20 en tegenstander West Brabant Giants allebei 'de nul' wilden houden. Maar op een gegeven moment ging de bal dan toch door de ring. Nog niet heel vaak in het begin (3-2 na vier minuten), maar opeens kreeg Leiden de smaak te pakken.

Binnen drie minuten scoorde de ploeg van coach Richard den Os vijftien punten en omdat daar niets tegenover  stond van West-Brabantse makelij was het in één ruk 17-2.

Die 15-0 run zou de basis blijken te zijn voor een redelijk eenvoudige overwinning. De wedstrijd werd nooit meer spannend, maar het publiek kon nog wel genieten van leuke  acties.

Die waren er voldoende in deze wedstrijd, die een lekker hoog tempo kende. Maar het verschil was gemaakt en werd eigenlijk nauwelijks kleiner: 22-8 na het eerste kwart en 40-26 bij de rust.

Voor West-Brabant Giants was het een kwestie van de eigen wedstrijd spelen en het verschil een beetje binnen de perken te houden. Dat lukte redelijk. Via zeventien punten verschil na drie kwarten (52-35), werden het er uiteindelijk zestien (67-53) en dus kon de conclusie zijn, dat het een gelijkopgaande wedstrijd was na die 15-0 in het eerste kwart.

Topscorers ZZ Leiden: Koen Grimbergen 15, Jaron Dijkhuizen 13 en Ajene Wansing 11