Nieuwsbericht

U18 maakt weer een stapje

11 december 2011

Coach René Mulder van Zorg en Zekerheid U18 ziet zijn ploeg graag kleine stapjes maken. Zondag tegen Almonte zocht hij dat vooral defensief in de tweede helft. Dat lukte en de aanvallen, die daaruit voortvloeiden, leverden in het derde kwart een 25-3 run op.

Dat was ruim voldoende om de tegenstander met lege handen terug te sturen naar Eindhoven. Het werd uiteindelijk 90-63 voor de ploeg van de tevreden Mulder. 'We hebben in dat derde kwart verdedigend weer een stapje gemaakt en dat was de bedoeling. Aanvallend liep het daardoor ook en als je negentig punten maakt, dan wil je ook liefst vijf spelers in de dubbele cijfers hebben.'

Ook aan dat verlangen werd voldaan. Jaron Dijkhuizen (16), Tim de Jong (16), Boris Crama (13), Sjors Bootsman (12) en Noël Dedi (10) kwamen alle vijf tot 'double digets'.

Het was in de eerste helft nog een beetje wedstrijd, waarin Leiden overigens wel steeds een voorsprong had: 24-18 na tien minuten en 40-32 bij de rust. Maar de grote klap kwam in het derde kwart. Pas op 1:50 van het einde in dat kwart kon de eerste veldscore van Almonte worden genoteerd. De drie punten, die tegenover de 25 van ZZ Leiden stonden, kwamen uit vrije worpen.

Bij 68-44 - vastgesteld met één van de drie driepunters van Boris Crama - was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Maar ja, de regels schrijven nu eenmaal vier kwarten voor. Het laatste was voor de wedstrijd niet echt meer van belang: 90-63.