Nieuwsbericht

Black Eagles te sterk voor U16

10 december 2011

Zorg en Zekerheid U16 zitten in een zware periode met wedstrijden tegen hooggeplaatste ploegen. Zaterdag was Black Eagles er daar één van. De ploeg uit Rosmalen verloor tot nu toe alleen van de bovenste twee en staat derde.

De eerste minuten ging het gelijk op. Beide ploegen scoorden namelijk niet... Na 2,5 minuut stonden echter de eerste punten op het bord voor Black Eagles. Een paar minuten lang kon Leiden nog na elke score van de tegenstander weer bijkomen, maar daarna kon Black Eagles toch vrij makkelijk uitlopen. De Brabanders kregen namelijk veel ruimte om een aanval op te zetten en ook om driepunters te schieten. Stand na eerste kwart 12-18.

In het tweede kwart ging ZZ Leiden in aanvallend opzicht iets beter spelen, maar het afronden wilde nog steeds niet goed lukken. Verdedigend gezien werd de ploeg van Richard den Os echter nog steeds gemakkelijk afgetroefd door de goed insnijdende en efficiënt aanvallende tegenstanders. Dit resulteerde aan het eind van het tweede kwart in 19-37.

Na de pauze was het wedstrijdbeeld in eerste instantie niet veel verschillend ten opzichte van de eerste helft. Er werd door ZZ Leiden bij vlagen best behoorlijk aangevallen, maar te weinig gescoord. Black Eagles kreeg wederom te veel ruimte. Leiden speelde gewoon te slap in hun defensieve acties en ook in aanvallend opzicht werd er niet altijd hard genoeg gespeeld. Dit duurde tot Black Eagles het nog moeilijker ging maken en fysiek nog steviger ging spelen. De reactie op het feit dat Leiden steeds meer in de verdrukking kwam, was dat er eindelijk een stukje agressie loskwam, wat het spel zeer ten goede kwam. Vooral dit pittigere spel zorgde ervoor dat er voor de Leidse toeschouwers heel wat meer te genieten was. Nog steeds was duidelijk dat Black Eagles een team is dat gewoon beter op elkaar ingespeeld is, maar de strijd kwam nu meer van beide kanten. Eindstand 47-71

Uiteindelijk kan de conclusie zijn dat een tegenstander als Black Eagles op dit moment nog een maatje te groot is voor ZZ Leiden, dat echter in de tweede helft strijdend ten onder is gegaan. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Groningen op het programma. Daar kunnen (en moeten) wel weer punten gehaald worden.

Zorg en Zekerheid U16-Black Eagles: 47-71 (Tussenstanden 12-18, 19-37 en 31-50).
Scores ZZ:
Jeroen van Winkel 12, Bo Tdlohreg 8, Xander Smits 6, Arend Raats en Roël Hoppenbrouwers 5, Thomas van Woudenberg 4, Wesley Kikkert 3, Marijn Ververs en Mitchell de Jong 2.