Nieuwsbericht

Klaar voor een nieuwe stap

10 december 2011

Gaat Zorg en Zekerheid Leiden dinsdag een volgende historische stap zetten? Winst met vier punten verschil of meer tegen het Georgische Armia betekent plaatsing voor de tweede ronde van het EuroChallenge.

Het zou een prestatie van formaat zijn, die uitzicht biedt op andermaal een mooie reeks Europese wedstrijden. Voor de organisatie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zou het een nieuw hoogtepunt betekenen in de nog korte geschiedenis van de club. En wie wil daar nou niet bij zijn? Kaarten zijn te bestellen via deze website.

Het is vanzelfsprekend van groot belang dat heel Leiden achter de ploeg staat en dat het dak van de Vijf Meihal gaat. Bovendien is spektakel gegarandeerd, want Armia zal zich met hand en tand verzetten om uitschakeling te voorkomen. Gezien de wedstrijden, die tot nu toe zijn gespeeld in de EuroChallenge, gaat het een heerlijke pot worden. Zorg en Zekerheid Leiden en Armia zijn aan elkaar gewaagd, dat bleek wel in de uitwedstrijd en de wedstrijden, die beide teams speelden tegen Göttingen.

Er is dinsdag geen enkele reden te bedenken om NIET naar de Vijf Meihal te gaan. Er is zelfs voor de toeschouwers een stukje eigenbelang. Want als het lukt om die drie puntjes verschil van de uitwedstrijd weg te werken, dan staat er weer drie mooie wedstrijden in de Vijf Meihal voor de deur. Tegen ploegen als bijvoorbeeld het Duitse EW Baskets Oldenburg, wellicht het Franse topteam Roanne en mogelijk een ploeg uit Rusland. Drie redenen om Leiden te steunen in de laatste wedstrijd van de eerste ronde.

Natuurlijk, zaterdag moest eerst nog 'even' in Weert worden gewonnen van Stepco BSW, maar iedereen rond de club - met uitzondering van het team (en zo hoort het ook) - is al bezig met de wedstrijd van dinsdag tegen Armia. Die overwinning in Noord-Limburg kwam er, eigenlijk zonder al te veel problemen: 64-76.

VERSLAG UIT WEERT