Nieuwsbericht

Koploper te sterk voor U16

4 december 2011

Koploper Harlemlakers is in De Bloemerd in Leiderdorp duidelijk te sterk gebleken voor het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden, dat het vooral te stellen had met jeugdinternational Yannick Franke.

Het verschil in spel tussen Zorg en Zekerheid Leiden en koploper Harlemlakers is direct in het eerste kwart zichtbaar. Leiden speelt met enige aarzeling, soms wat naïef en met ontzag voor de tegenstander. Harlemlakers oogt ontspannen en lijkt vrijuit te spelen.

Ondanks dit verschil in benadering van de tegenstander is het niet zo dat Harlemlakers over ZZ Leiden heen loopt. Bij vlagen reboundt de thuisploeg veel beter dan de tegenstander en ook zijn er regelmatig steals.

Wel is het aanvalsspel van Harlemlakers veel doortastender. Het verschil van twaalf punten na het eerste kwart was vooral toe te schijven aan jeugdinternational Yannick Franke die 13 van de 24 punten maakte. Yannick Franke is een telg uit de beroemde basketballfamilie, zoon van ex-international Rolf en kleinzoon van ex-international Wim.

Ook in het tweede kwart heeft Harlemlakers technisch gezien het betere van het spel. ZZ Leiden zet daar echter een behoorlijk stukje werklust tegenover. De achterstand wordt echter niet kleiner.

Na de rust loopt de ploeg uit Amsterdam verder weg en beslist de wedstrijd. Als in het laatste stuk de tweede ploeg wordt ingezet krijgt Leiden de kans iets in te lopen. Maar weer met de beste vijf in het veld wint Harlemlakers ook het vierde kwart.

Kwartstanden: 12-24, 11-13, 10-22 en 10-12. Eindstand 43-71

Scores ZZ Leiden: Xander Smits 9, Justin Zee 7, Arend Raats 7, Wesley Kikkert 6, Roël Hoppenbrouwers 4, Jeroen van Winkel 4, Bo Tdlohreg en Thomas van Woudenberg 3.