Nieuwsbericht

Knappe zege U20 op GasTerra

4 december 2011

Het U20-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagavond tegen GasTerra Flames op duidelijke wijze revanche genomen voor de bekernederlaag een dag eerder tegen Binnenland (51-49). De koploper in de eredivisie had dit seizoen pas één keer verloren, maar kreeg nu alle hoeken van de Vijf Meihal te zien en kwam met de uiteindelijk 81-61 nederlaag eigenlijk nog goed weg.

Leiden begon zwak aan de wedstrijd en coach Richard den Os greep dan ook snel in met een 'ijshockeywissel'. 'Als je een dag eerder hebt verloren, kun je niet zó aan een wedstrijd beginnen', was zijn verklaring.

Direct ging het beter lopen bij de Leidse ploeg en bij 18-17 werd Groningen achterhaald via een driepunter van Ajene Wansing en een sterke fase van Tomas Breel.

Zorg en Zekerheid sloot verdedigend de rijen en GasTerra kreeg het heel moeilijk. Natuurlijk scheelde het dat Yannick van den Ark (ook bankspeler bij het eerste) er niet bij was, maar daarnaast werd de Litouwer Vaidas Tamasouskas, die in een oefenwedstrijd 54 punten maakte tegen Leiden, uit de wedstrijd gehouden. Hij zou eindigen met zeven schamele puntjes.

In het tweede kwart maakte Leiden gehakt van de tegenstander met een 13-0 openingsrun en een verschil van twintig punten in dat tweede kwart. De 27-7 zorgde voor een ruststand van 50-28.

In de tweede helft was het eigenlijk nog slechts een kwestie van consolideren en dat deed Leiden prima. Via 67-43 na drie kwarten werd het 81-61.

Bekerwedstrijd

In de bekerwedstrijd van zaterdag tegen Binnenland was het aanvallen 'slap en zonder overtuiging', zoals Den Os het verwoordde. Er werden verkeerde beslissingen genomen en een aantal spelers zat gewoon niet in de wedstrijd.

Het werd, omdat het verdedigend wel goed ging bij de Leidse ploeg, een spannende wedstrijd. Bij de rust was het 35-34, na tien minuten in de tweede helft 35-34 en omdat de 41-46 voorsprong niet kon worden vastgehouden, aan het einde 51-49.

'De intensiteit en beleving waren net wat minder dan een week eerder tegen EiffelTowers. Binnenland heeft terecht gewonnen. Er is hard gewerkt door beide teams, waardoor de score wat laag bleef. Het grote verschil zat 'm in de vrije worpen. Wij kwamen tot 4 op 9 en zij tot 17 op 20...', aldus Richard den Os.