Nieuwsbericht

Titanengevecht in Vijf Meihal

3 december 2011

Ze hebben er wellicht een paar nachten slecht van geslapen, daar in Den Bosch. De nederlaag tegen Zorg en Zekerheid Leiden deed in het kamp van EiffelTowers extra pijn op die twaalfde november. Vanavond (20:30 uur) krijgen de Brabanders de kans zich te revancheren.

Verliezen hoort bij sport, maar de wijze, waarop deze keer de punten uit de handen van de mannen van Raoul Korner glipten... De hele wedstrijd ben je de baas, komt zelfs op een gegeven moment met 17 punten voor te staan en toch staat er na veertig minuten 80-82 op het scorebord.

Vierde kwarten en soms maar de helft daarvan zijn uitermate belangrijk in het basketball. De afgelopen tijd heeft Zorg en Zekerheid Leiden dat aan alle kanten meegemaakt.

Want het was niet alleen in Den Bosch, waar de laatste minuten beslissend waren. Het gebeurde ook thuis tegen Stepco BSW, in het verre Georgië en in Istanboel. En kijk niet raar op, wanneer het vanavond in de Vijf Meihal andermaal een strijd op leven en dood wordt, want de confrontaties tussen Leiden en Den Bosch zijn van oudsher titanengevechten.

Beide ploegen hebben een pittige midweekse wedstrijd achter de rug. Zorg en Zekerheid Leiden speelde dinsdag in Istanboel en EiffelTowers moest donderdag afrekenen met Landstede Zwolle. Dat lukte, maar niet gemakkelijk.

De Brabantse ploeg komt op volle oorlogssterkte naar Leiden. Dat betekent dat ook Peter van Paassen er weer bij is, in tegenstelling tot de thuiswedstrijd in november. Ook de toen niet spelende Djoenie Steenvoorde maakte tegen Zwolle zijn minuten weer.

Aan Leidse kant is het de vraag hoe ver Jevon Shepherd is. Hij trainde afgelopen week apart van de groep, maar zijn sprintwerk zag er (voor de leek...) goed uit. Dat wil niet zeggen dat hij voldoende hersteld is, maar de rentree lijkt niet lang op zich te laten wachten.

Terry Sas, de directe vervanger van 'Shep' en goed voor tien driepunters in twee wedstrijden, was niet helemaal fit. Hij meldde zich donderdag ziek af voor de training, maar was er vrijdag weer bij en kan vanavond weer zijn kanonskogels afvuren.

Zorg en Zekerheid Leiden tegen EiffelTowers is tevens de opmaat voor het duel van woensdag tegen BG Göttingen, de voorlaatste wedstrijd in de eerste poulefase van de EuroChallenge. Winst in deze wedstrijd en een week later (maar dan op dinsdag) tegen Armia opent voor Zorg en Zekerheid Leiden de weg naar verlenging van het internationale seizoen met nog eens zes wedstrijden. Voor het duel tegen de Duitse ploeg, waar ex-GasTerraspeler Matt Bauscher mogelijk meespeelt, zijn nog kaarten verkrgbaar via deze website (klik op Bestel hier tickets, rechtsboven op de voorpagina).