Nieuwsbericht

U18 te sterk voor Apollo

27 november 2011

Met een uiteindelijk duidelijke 70-55 overwinning heeft Zorg en Zekerheid U18 een einde gemaakt aan de negatieve Leidse reeks, die de laatste weken was ontstaan in wedstrijden tussen Leiden en Apollo Amsterdam.

Door de overwinning blijft de ploeg van René Mulder en Ruud Vos meedoen om de bovenste plaatsen, al komen er nog lastige wedstrijden genoeg.

De winst op Apollo was dik verdiend, omdat Zorg en Zekerheid Leiden vooral in de tweede helft beter speelde dan de Amsterdammers. De wisselende verdediging (zone, zone-press en tenslotte een box-and-one) werkte goed. Beter dan de man-to-man van de eerste helft.

Coach René Mulder: 'Daarin moeten we nog verder groeien. Het gaat steeds beter, maar echt tevreden was ik er nog niet over.'

Met de zone(press) werden de gevaarlijkste spelers van Apollo beter afgestopt. Vooral vanaf het moment dat Leiden het initiatief naar zich toetrok en na een ruststand van 33-31 het derde kwart afsloot met een voorsprong van tien punten: 53-43. Vooral in de slotminuut van het kwart werd een flinke stap gezet met driepunters van Tim de Jong en (via het bord) Sjoerd Bootsman.

Het verschil van tien punten is in het laatste deel nauwelijks in gevaar geweest. Het werd een paar keer zeven punten en drie minuten voor tijd zelfs even vijf, maar er was steeds controle en met een 10-0 naar het einde van de wedstrijd werd het verschil vijftien: 70-55.

Mulder: 'Het was belangrijk dat we bleven aanhaken in de competitie. Amsterdam en wij hebben nu drie keer verloren. Maar we doen mee bij de eerste zes. Tussen die ploegen zal het gaan. De komende weken krijgen we een paar lastige wedstrijden. Volgende week bijvoorbeeld Zwolle uit.'