Nieuwsbericht

Lastig duel in Zwolle

26 november 2011

ZWOLLE - Toen Landstede Zwolle in de eerste weken van deze competitie in Groningen van GasTerra en thuis van EiffelTowers won, werd het team van Herman van den Belt bestempeld als dé verrassing van het seizoen. Die kwalificatie kan inmiddels de prullenbak in. Landstede doet gewoon mee en toont aan niet voor de derde keer op rij de playoffs te willen missen.

Het wordt daarom vanavond in het fraaie topsportcenter van Zwolle een interessante wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden. De ploeg is in vorm, getuige de overwinningen op EiffelTowers, Göttingen en GasTerra, terwijl de nipte nederlaag in Tbilisi ook een uitstekende prestatie was. Kan Leiden die vorm vasthouden? Toon van Helfteren kan niet beschikken over Jevohn Shepherd. In de wedstrijd tegen Armia, dinsdag in Georgië, liep de Canadees al na zes minuten een klein scheurtje op in de linker hamstring. Niet heel ernstig volgens de medische bericdhten na het maken van een echo, maar minimaal twee weken rust is noodzakelijk.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft echter in het verleden al vaker aangetoond het wegvallen van een basisspeler te kunnen compenseren. Toch wordt het lastig vanavond in Zwolle, want je mag Landstede zó maar invullen op één van de zes plaatsen, die recht geven op het naseizoen. Met Damon Huffman en Cameron Wells staan er twee goede guards en het aantrekken van de Nederlanders Kendrick Zondervan (de man met een verleden bij Leiden) en de eveneens in de VS geschoolde Gerald Robinson (familie van Terence...) blijkt een goede zet te zijn geweest.

Volg de statistieken van de wedstrijd