Nieuwsbericht

Besiktas haalt Lamar Odom

25 november 2011

ISTANBOEL - Als er dit weekeinde geen oplossing is in het NBA-conflict en het seizoen niet met Kerstmis kan starten, zoals nog altijd de bedoeling is, speelt Besiktas dinsdag tegen Zorg en Zekerheid niet alleen met Deron Williams, maar wellicht ook met Lamar Odom, de center-forward van de Los Angeles Lakers. Volgens de Amerikaanse nieuwszender ESPN tekent Odom vrijdagavond.

De Turkse club maakte de stap, omdat Semih Erden (Cleveland Caveliers), dinsdag in de wedstrijd tegen Göttingen een duim brak en zeker twee maanden is uitgeschakeld. Onmiddellijk werden de lijnen geopend naar de NBA. Eerste keus Kevin Love van de Minnesota Timberwolves voelt op dit moment niets voor een Europees verblijf. Besiktas richtte vervolgens zijn pijlen op Lamar Odom en sprak ook met het Chicago Bulls-duo Carlos Boozer en Luol Deng en met Marcin Gortat, de Poolse center van de Phoenix Suns.

Details van het contract zouden vrijdagavond bekend worden gemaakt. Odom gaat - als hij de rest van het seizoen voor Besiktas speelt - ruim twee miljoen dollar verdienen.