Nieuwsbericht

Tweede verliest topper

22 november 2011

Voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden stond zondag de kraker tegen Apollo Amsterdam op het programma. Na het bekerverlies tegen Akrides had Leiden 2 nog het een en ander goed te maken. Dat lukte niet in de vorm van een overwinning, want Amsterdam pakte via 75-86 de punten.

Het begin van de wedstrijd was voor Amsterdam. Door snelle breaks werd er vrij gemakkelijk gescoord, waardoor Leiden meteen een time-out diende te nemen. De thuisploeg bleef grote moeite hebben met het spel van Amsterdam, maar gelukkig kwam Leiden aanvallend steeds beter in de wedstrijd. Met name Bern Persoon en Joey Schelvis kwamen keer op keer goed door. Hierdoor bleef de schade beperkt tot tien punten bij de rust.
 
Duidelijk was wel dat de verdediging aangescherpt moest worden en dat er veel fysieker gespeeld diende te worden in de tweede helft wilde Zorg en Zekerheid Leiden winnen. Dat gebeurde dan ook en alhoewel Amsterdam hier en daar eenvoudig scoorde, ging het al een stuk moeizamer dan in de eerste periode. Reboundend stond Leiden zijn mannetje en de penetratie werd iets beter afgestopt. Het gat werd dan ook verkleind tot zes punten en de wedstrijd kon weer alle kanten op.

Helaas kon de achterstand, die - kijkend naar de 5-minutenstanden - steeds op op net boven de tien punten was, door turnovers en het weggeven van cruciale aanvallende rebounds niet meer worden goedgemaakt.