Nieuwsbericht

U20 wint via verlenging

21 november 2011

Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft hard moeten werken voor de punten tegen Landstede. De Zwolse ploeg, een paar treetjes lager op de ranglijst, capituleerde pas na verlenging. Het werd uiteindelijk 69-67 voor Leiden en dat betekende de vijfde overwinning op acht wedstrijden voor de ploeg van Richard den Os.

 

In de eerste helft speelde ZZ Leiden lange tijd best goed en dat leidde tot een ruststand van 32-21. Het verschil had iets groter kunnen zijn, wanneer er in het laatste stukje van het tweede kwart niet zo slordig was gespeeld.

Dat slordige spel zette zich na de rust voort. Leiden speelde te gehaast en onrustig. Verdedigend was het niet goed en dat had tot gevolg dat het derde kwart werd verloren met 9-19 en dat er na dertig minuten nog slechts een voorsprong van één puntje op het scorebord stond: 41-40.

Landstede had de juiste smaak te pakken en liep uit tot 42-49. Hard werken bleek voor Zorg en Zekerheid Leiden de enige oplossing en bij 48-49 was er de aansluiting. Twee vrije worpen van Brian Westerhout zorgden een paar seconden voor tijd voor 57-57, waarna Landstede het laatste schot miste.

In de verlenging nam Leiden een voorsprong, die maximaal opliep tot vijf punten bij 67-62. Landstede kwam echter nog terug tot 68-67, waarna Sjors Bootsman vanaf de lijn voor de eindstand tekende: 69-67.

Richard den Os: 'Het eerste deel van de wedstrijd was prima, daarna zakten we ver weg. Maar er werd wel verdedigd, in tegenstelling tot een week eerder tegen Leeuwarden. Toch moet het allemaal nog beter met goede tegenstanders als Amsterdam, Den Bosch en Groningen voor de boeg.'