Nieuwsbericht

U16 klopt hekkensluiter

20 november 2011

Als de tegenstander, zoals Mosquito's de opponent van Zorg en Zekerheid Leiden U16, met nul punten in de competitie onderaan staat is er natuurlijk altijd het gevaar voor onderschatting. Maar ook die ploeg speelt niet voor niets in de eredivisie.

 

Omdat de eerste acht punten in de wedstrijd makkelijk vielen voor ZZ Leiden en Mosquito's aanvallend weinig bracht, leek er inderdaad wat onderschatting bij de Leidse jongens op te gaan treden. De aanvankelijke voorsprong slonk langzaam gedurende het eerste kwart. Hoewel ZZ Leiden wel de meerderheid van de aanvallende en verdedigende rebounds pakte en er flink gestreden werd onder het bord, was de voorsprong na tien minuten slechts drie punten.

het tweede kwart verliep voor de Leidse ploeg dramatisch. Er kon geen vuist gemaakt worden in de aanval, er werd slordig gepasst en er leek geen plan in de aanval te zitten. Mosquito's putte hoop uit het slechte werk van onze jongens en scoorde er wel lustig op los. Het resultaat was een achterstand bij de rust: 29-32.

In de kleedkamer heeft coach Richard den Os de jongens flink aan het denken gezet over het vertoonde spel. Zijn eis: meer inzet en beleving. Dat werd ook in daden omgezet in de tweede helft en op een periode halverwege het derde kwart na was het  spel aanzienlijk beter. ZZ Leiden kreeg steeds meer de overhand en met name een aantal punten achter elkaar van Arend Raats deed Mosquito's de das om.

Scores: Mitchel de Jong 13 (5 uit 6 vw), Thomas van Woudenberg 12, Arend Raats en Roël Hoppenbrouwers 10, Wesley Kikkert 9, Jeroen van Winkel 8, Justin Zee 4, Xander Smits 3 en Jessy van Dorp 1

Tussenstanden: 1e kwart 17-13, 2e 29-32, 3e 51-44 en eindstand 70-57.