Nieuwsbericht

U18 sterk in derde kwart

20 november 2011

Zaterdagmiddag trad het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden aan tegen RTC Noord, het opleidingsteam van GasTerra Flames. Na een 37-24 ruststand werd er met 86-55 gewonnen.

De Groningse bezoekers, onder leiding van coach Harvey van Stein, begonnen goed aan de wedstrijd en stonden na zes minuten met 7-8 voor. ZZ Leiden had op dat moment al zeven vrije worpen gemist, waardoor een time-out noodzakelijk was om de boel op scherp te krijgen. In een sprint werd aan de hand van Tim de Jong een duidelijke voorsprong genomen na het eerste kwart: 21-10.

Het tweede kwart was ook duidelijk voor de thuisploeg. Er werd tot aan de 18e minuut beter verdedigd (37-16), maar twee driepunters en een gewone score gaven de bezoekers bij rust toch nog wat hoop.

Zorg en Zekerheid begon scherper aan de tweede helft dan bijvoorbeeld de week ervoor tegen Weert. Van 41-26 stoomde het team door naar 58-30 en de wedstrijd was gespeeld. Alle twaalf de spelers kwamen aan bod en het team bleef scherp in verdediging. De einduitslag werd 86-55.

Beide coaches waren beter te spreken over de beleving en verdediging bij de spelers. De komende weken zal de verdediging nog beter moeten worden, want dan komen de betere teams op bezoek. Komend weekend komt final-4 concurrent BC Apollo Amsterdam naar de Vijf Meihal.