Nieuwsbericht

Terechte nederlaag voor U20

14 november 2011

Zorg en Zekerheid Leiden U20 verloor geheel terecht de thuiswedstrijd tegen Groene Ster/Aris uit Leeuwarden. Alleen in de eerste periode speelde het team redelijk en stond het 22-13 voor. Daarna werd gedacht dat je het ook wedstrijden kan winnen zonder te verdedigen en hard te werken.

Door een 0-11 aan het begin van het tweede kwart kwamen de bezoekers, die pas één wedstrijd hadden gewonnen al voor en hielden deze voorsprong vast tot vlak voor de rust. Een opleving van ZZ zorgde er echter voor dat de thuisploeg alsnog met een voorsprong de rust in ging, 45-39.

De tweede helft begon aanvallend nog wel goed, maar verdedigend bleef het slecht. Wel kwam ZZ Leiden nog 59-48 voor, maar daarna kwam de ploeg uit Leeuwarden weer terug tot 64-60 aan het eind van het derde kwart. Daarna ging echt zo'n beetje alles fout. Groene Ster/Aris kon alles doen, omdat er eigenlijk helemaal niet meer verdedigd werd. Aanvallend werd er niet meer als team gespeeld en iedereen dacht het zelf op te moeten lossen. Gevolg: een 11-30 in het vierde kwart en een meer dan terechte nederlaag: 75-90.

Hopelijk heeft het team in de gaten dat het de volgende keer anders moet. Wedstrijden verliezen kan altijd. Maar verliezen omdat een tegenstander met meer beleving speelt, harder werkt en gewoon meer wil winnen, doet pijn en mag niet. Hopelijk is het een goede les en laat het team vanaf nu zien waar het toe in staat is.