Nieuwsbericht

Verlies voor U16

14 november 2011

LEIDERDORP - Na twee winstpartijen op rij wachtte voor Zorg en Zekerheid Leiden U16 de thuiswedstrijd tegen BC Apollo. De spelers van Apollo hadden het niet nodig geacht een speeltenue mee te nemen, dus dat moet nog in allerijl vanuit Amsterdam worden nagebracht. Misschien wel daarom was het begin van de wedstrijd erg rommelig.

Leiden verloor helaas Jessy van Dorp ook nog binnen een minuut nadat hij in het veld was gekomen met een knieblessure. Maar aan het eind van het kwart stond er we een 14-12 op het scorebord. In het tweede kwart kon de ploeg de voorsprong niet vasthouden. Doordat Leiden niet goed met de press van Apollo kon omgaan is het bij rust 24-29.

Nog geen man overboord zou je zeggen en dat dacht het team ook. Er werd goed begonnen aan het derde kwart en de voorsprong werd heroverd. Helaas ging het daarna vooral in de verdediging niet goed en staat Leiden aan het eind van het kwart elf punten achter: 37-48. In het laatste deel is van ZZ Leiden wel weer beter, maar Apollo geeft de voorsprong niet meer uit handen. Eindstand 58-67.

Scores: Arend Raats 22 (en 18 reb.), Jeroen van Winkel 13, Wesley Kikkert 8, Justin Zee en Mitchell de Jong 3, Xander Smits, Marijn Ververs, Bo Tdlohreg en Thomas van Woudenberg 2 en Roël Hoppenbrouwers 1.