Nieuwsbericht

Probleemloze zege tweede team

13 november 2011

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagavond weinig problemen gehad met Hoofddorp. De nummer twee van de ranglijst boekte via 79-64 de zevende overwinning op acht wedstrijden.

Van meet af aan legde de ploeg van Roberto van den Broek de ploeg uit de Haarlemmermeer zijn wil op. Bij de eerste korte pauze was het verschil al negen punten (22-13) en dat liep in het tweede kwart gestaag op. ZZ Leiden opende met een driepunter van Bart Constandse, die regelmatig het netje van afstand vond, evenals Joey Schelvis. Bij de rust was het eigenlijk al gedaan: 49-27.

Toch zette Hoofddorp, geleid door spelverdeler Jard Schuyt (ex-Leiden) en aanvoerder Bas Snijders, nog even aan. Het verschil liep terug tot elf en heel even zelfs tot acht punten, maar Leiden kwam niet echt in gevaar. Het einde van het derde kwart kwam - via een buzzerbeater van Joey Schelvis - bij 67-52. Toen ook de laatste stuiptrekking van Hoofddorp was bezworen, speelde Leiden de wedstrijd rustig uit: 79-64.

Topscorers ZZ Leiden: Joey Schelvis 20, Bart Constandse 15 en Joshua Dussel 10. Hoofddorp: Bas Snijders 18 en Jard Schuyt 16.