Nieuwsbericht

Koploper te sterk voor U18

13 november 2011

Vooraf een leuk affice: BS Weert na vijf wedstrijd nog ongeslagen en Zorg en Zekerheid Leiden na zeven wedstrijden vijf keer gewonnen en twee keer met één punt verloren.

Zorg en Zekerheid Leiden opent redelijk in Weert, want na vijf minuten is de stand 6-6. Dan geven de bezoekers de tegenstander te veel ruimte en te veel tweede kansen, waardoor Weert na het eerste kwart met 19-11 voorstaat. Het tweede kwart is duidelijk voor Weert, dat uitloopt naar 29-13. Bij een time out met nog vijf minuten te spelen, wordt het startschot gegeven voor een sprint. Ondanks dat er nog eerst vijf vrije worpen op rij worden gemist is het de Leidse ploeg die, onder aanvoering van Boris Crama (2 x 3 in deze periode), goed terugkomt naar een verschil van zes punten: 35-29 bij rust.

De tweede helft blijft het verschil tussen de zes en tien punten hangen (44-38 en 50-40), maar bij het ingaan van het laatste kwart is het verschil al veertien (61-47). Weert doet er dan een schepje bovenop, terwijl de Leidse ploeg ronduit zwak in verdediging is. Tel daarbij op dat er aanvallend te weinig initiatief wordt getoond en het schotpercentage zeer laag is. Weert speelt daardoor een gewonnen wedstrijd. Het verschil loopt onnodig op: 87-58.