Nieuwsbericht

Op naar Den Bosch

12 november 2011

De Turkse kruitdampen zijn opgetrokken, vandaag wordt bekeken of de als Dance Valley gebruikte tribune nog te redden is, maar life goes on. Vanavond speelt Zorg en Zekerheid Leiden in Den Bosch de eerste van drie topwedstrijden in acht dagen.

Dinsdag volgt de Europese uitbeurt bij BG Göttingen en volgende week zaterdag komt GasTerra Flames op bezoek in de Vijf Meischuur, om die Geuzennaam nog maar eens - maar wel voor het laatst - te gebruiken...

EiffelTowers Den Bosch heeft zich tot nu toe nog niet echt beziggehouden met de bovenste plaatsen op de ranglijst, maar dat heeft alles te maken met het krankzinnige competitieschema. De Brabantse ploeg heeft pas vijf wedstrijden gespeeld (GasTerra al negen) en voor een eerlijke vergelijking kun je dan ook beter kijken naar het aantal verloren wedstrijden.

Dat zijn er voor de mannen van coach Raoul Korner twee, net zoveel als GasTerra Flames en Zorg en Zekerheid Leiden. Daarmee lijken de voorspellingen, gemaakt in de aanloop naar dit seizoen, vooralsnog uit te komen: deze drie gaan het uitmaken. Maar vlak de rest niet uit. Magixx, Lasaulec-Aris en Landstede zitten op het vinkentouw en uiteraard wil Stepco BSW er ook bij zijn als de beste zes de eindsprint inzetten.

Historisch gezien is Leiden een klein beetje in het voordeel. Inclusief twee bekerwedstrijden werden de laatste twee seizoenen zeven van de tien duels tegen EiffelTowers gewonnen. Maar de Bossche ploeg oogt op veel fronten dit seizoen beter dan in de vorige jaargang.

Tai Wesley is een kanjer en de go-to-man in veel situaties. Ook de terugkeer van Peter van Paassen is van grote betekenis, maar hij zal vanavond vermoedelijk niet spelen. Dat geldt ook voor Djoeni Steenvoorde. Beide spelers kampen met rugklachten en Korner meldde op zijn Facebook-pagina: Another key game without 2 key players.

Maar dan is er natuurlijk bij Den Bosch altijd het gevaar van de driepuntschutters. Maar één ding scheelt: Akerboom en Jansen kunnen ze aardig raken, maar als je tegenover Deron Williams hebt gestaan...

Bij Zorg en Zekerheid Leiden is de wedstrijd tegen Besiktas alweer uit het systeem gezet en ook wordt er nog niet nagedacht over de wedstrijd van dinsdag in Duitsland. De volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste en die is vanavond in Den Bosch.