Nieuwsbericht

Europese tegenstanders

7 november 2011

Het is zondagmiddag rond vier uur. Er is heel even telefonisch contact met onze man bij Besiktas. Op de achtergrond een enorme herrie. Of we over een uur of twee terug willen bellen. Hij zit midden in een wedstrijd...  En niet zó maar een wedstrijd. Besiktas speelt de uitwedstrijd (ook in Istanboel overigens) tegen Fenerbahce. Een soort Ajax-Feyenoord tot de tiende macht.

Opwinding alom dus en onze Turkse vriend meldt later, dat hij morgen naar onze wensen zal kijken. I'm very tired en you know: we won! Inderdaad Besiktas won zondagmiddag de grote derby tegen Fenerbahce met 78-83 en is nu met Efes en Galatasaray na vier speeldagen in de Turkse competitie nog ongeslagen. Het is aardig om de beelden eens op te zoeken van deze wedstrijd, gespeeld in dezelfde arena als het WK van vorig jaar, de Sinan Erdam Spor Salonu. Daar zal Zorg en Zekerheid Leiden niet spelen. Is niet echt nodig, een stadion met 15.500 stoelen. Zondagmiddag wel. Vrijwel uitverkocht... Ruim 13.000 mensen zagen Deron Williams 21 punten maken, gevolgd door Marcellus Kemp (19) en Zoran Erceg (18).

Wat mogelijk kansen betreft lijkt Leiden zich beter te kunnen richten op bijvoorbeeld BG Göttingen. De Duitse ploeg verloor dit weekeinde voor de zesde keer in zeven wedstrijden. In de eigen thuishal, de Sparkasse-Arena, werd met 65-84 verloren van Telekom Baskets Bonn. Louis Dale (17) en Paris Horne (16) waren de topschutters. Göttingen is voorlopig voorlaatste in de Bundesliga. De ploeg speelde de wedstrijd tegen Bonn onder zware omstandigheden. Vorige week verloor speler Marco Grimadi bij een autoongeval zijn vriendin en zus, een gebeurtenis die natuurlijk zijn weerslag had op de ploeg. 'Het was moeilijk om de ploeg scherp te krijgen', zei coach Stefan Mienack. 'Maar we moeten verder. Deze nederlaag vind ik echter niet zo belangrijk op dit moment.'

De Duitsers spelen dinsdag in Tibilisi de eerste wedstrijd voor de EuroChallenge tegen Armia. De Georgische kampioen is ook nu weer koploper met drie gewonnen wedstrijden in drie speelronden. Dit weekeinde werd er met 62-100 gewonnen van MIA Tibilisi, waardoor Armia als enige de ongeslagen status behield. Will Thomas (22) en Jeremy Richardson (16) waren de topscorers tegen MIA.