Nieuwsbericht

U20 pas laat naar winst

6 november 2011

Zorg en Zekerheid U20 begon goed in IJmuiden tegen Akrides en nam gelijk een 0-10 voorsprong. Wellicht door het goede begin en de overwinning van een week eerder voor de beker ging de ploeg daarna slap spelen en liet Akrides terugkomen in de wedstrijd. Aan het einde van het eerste kwart was het verschil nog slechts drie punten: 15-18.

In het tweede kwart ging Akrides goed door en bleef Leiden gemakzuchtig spelen. Gevolg was een achterstand: 21-18 en bij de rust was het 39-32 voor de thuisploeg. Op dat moment had Tomas Breel al drie fouten.

De eerste vijf minuten van de tweede helft lieten hetzelfde beeld zien, waardoor Akrides verder uitliep naar 52-37 en het leek dan ook een kansloze nederlaag te worden voor ZZ Leiden. Met Tomas Breel weer in het veld en negen punten op rij van hem, werd het echter weer een wedstrijd en aan het eind van het derde kwart was het verschil nog maar zes: 54-48.

Akrides had in het vierde kwart de eerste score, een lay-up met bonus, maar vanaf dat moment ging Leiden ineens wél hard verdedigen en met overtuiging spelen. Gevolg: een 16-0 run en 57-64 met nog drie minuten te spelen. Akrides zat er daarna doorheen. Leiden ging goed door en won uiteindelijk met 60-76.

Een gekke wedstrijd en een compliment voor de jongens voor de wijze, waarop de wedstrijd nog kon worden omgedraaid. De laatste 15 minuten winnen met 39-8 is knap. Aan de andere kant moet de ploeg begrijpen dat je hier niet altijd mee wegkomt en dat de hele wedstrijd met de juiste mentaliteit en beleving gespeeld moet worden.