Nieuwsbericht

Eerst nog 'even' Stepco BSW

5 november 2011

Door alle hectiek die inmiddels - vooral binnen de organisatie -  is ontstaan rond de eerste Europese wedstrijd van dit seizoen tegen Besiktas, zou je bijna vergeten dat er vanavond ook nog 'gewoon' tegen Stepco BSW gespeeld moet worden, de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen.

De wedstrijd zal worden gespeeld op een speciale houten vloer, die is gehuurd van de gemeente Amsterdam en tot en met vroig seizoen in Sporthallen Zuid werd gebruikt. Zo'n houten vloer is door de FIBA verplicht gesteld en zal dan ook worden gebruikt bij de wedstrijden in de EuroChellenge. Om de zaalploeg wat routine op te laten doen en de ploeg de kans te geven een keer te spelen op deze vloer, wordt onze eigen opdekvloer vanavond vervangen door deze houten vloer.

De ploeg uit Weert had een moeizame start (0-3), maar afgelopen zaterdag scheelde het maar een haartje of GasTerra was met lege handen de bus naar Groningen ingestapt (77-78). De eerste zege van de ploeg van de Amerikaanse coach Jim Meil volgde drie dagen later tegen Rotterdam, dat met name in het laatste deel van de wedstrijd werd overlopen.

De organisatie mag dan de pijlen al vooral op Besiktas hebben gericht, bij het team is dat geenszins het geval. De spelers krijgen de dvd van de wedstrijd tussen Mons en Besiktas, die eerder deze week werd gekopieerd, pas na de wedstrijd van vanavond in handen. Eerst nog 'even' BSW.

Stepco BSW is een team, zoals we dat eigenlijk al heel lang kennen van de Limburgers. Dit seizoen iets meer Nederlandse inbreng (Sjors Besseling, Mitchel Kouwijzer en natuurlijk franchisespeler Niels Vorenhout).maar daarnaast altijd goed Amerikanen.

Twee daarvan steken in de eerste weken van de DBL-competitie al nadrukkelijk de neus aan het venster. Demario Anderson is op dit moment tweede op de topscorerslijst met een gemiddelde van 20.4 punten. Hij moet alleen voorrang verlenen aan Lance Jeter van Lasaulec-Aris (21.8). Anderson afstoppen lijkt cruciaal.

Onder de borden zullen onze lange mannen vooral te maken hebben met Yamene Coleman, de nummer één van de toprounderslijst in de DBL.

Zorg en Zekerheid Leiden komt bij een overwinning op precies hetzelfde 'record' als vorig seizoen: 4-2. Daarmee zou voorlopig de tweede plaats op de ranglijst weer worden ingenomen. Achter GasTerra, dat pas één keer verloor. Maar ja, die ploeg kun je altijd nog op de laatste speeldag achterhalen...

De statistieken van de wedstrijd tegen Stepco BSW zijn te vologen via: http://live.fibaeurope.com/www/Default.aspx?acc=2