Nieuwsbericht

Europese tegenstanders

31 oktober 2011

Twee van de drie tegenstanders van Zorg en Zekerheid Leiden in de groepsfase van de EuroChallenge kwamen het afgelopen weekeinde tot winst. Het Georgische Armia boekte zijn tweede zege in de tweede wedstrijd van het seizoen en Besiktas voert met drie andere teams de Turkse competitie aan met 3-0. Het Duitse Göttingen verloor in de zesde ronde van de Bundesliga voor de vijfde keer.

Bij onze Duitse tegenstander speelde zich afgelopen weekeinde een drama af. De vriendin en de zus van speler Marco Grimaldi kwamen om het leven bij een autoongeluk. Op zo´n moment stelt een sportwedstrijd natuurlijk helemaal niets meer voor. De ploeg van Grimaldi verloor overigens voor de vijfde keer in zes wedstrijden en staat nu derde van onder in de Bundesliga. LTi Giessen 46ers was te sterk met 76-64 na een 37-37 ruststand. Topscorer voor Göttingen was de Amerikaan Maurice Jeffers met 23 punten.

In de Georgische competitie boekte Armia zijn tweede overwinning en is nog ongeslagen. Beide wedstrijden werden heel dik gewonnen. De eerste met 90-53 van Dinamo Tibilsi en de tweede met 89-49 van Kutaisi. De Zweedse routinier Joakim Kjellbom was in beide duels topscorer met 16 punten, gevolgd door Guillermo Diaz, een Puertoricaan, met 14 punten.

Besiktas, de eerste tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden op 9 november, deelt na de derde ronde in de Turkse competitie de eerste plaats met Efes, Ulker en Galatasaray. Alle vier de ploegen hebben de eerste drie wedstrijden gewonnen. Op de derde speeldag won Besiktas de uitwedstrijd tegen Turk Telekom met 88-97, waarbij de Amerikanen Marcelus Kemp en uiteraard Deron Williams de hoofdrol speelden. Kemp, gepokt en gemazeld in de Italiaanse Serie A, maakte 25 punten en NBA-ster Williams was goed voor 23 punten en 8 assists. Een andere NBA-speler, de Turk Semih Erden van de Cleveland Caveliers, maakte 15 punten en pakte 10 rebounds.