Nieuwsbericht

Voor beker naar Orca's

30 oktober 2011

Zorg en Zekerheid Leiden speelt in de vierde ronde van de NBB-beker, de eerste met de DBL-teams, een uitwedstrijd tegen Habitop Orca's. De ploeg van Urk won zaterdag van De Hoppers met 74-70. De wedstrijd op het voormalige eiland in de Zuiderzee moet worden gespeeld voor 1 januari 2012.

Wanneer Zorg en Zekerheid Leiden op Urk wint - en dat mag toch wel worden aangenomen - dan wacht ook in de kwartfinales een ploeg uit een lagere divisie. De mogelijkheden qua tegenstander zijn inmiddels uitgedund tot zes: Groene Uilen (Groningen), Rotterdam 2, Wildcats (Nijmegen), Cobra Nova (Voorburg), Almonte 2 (Eindhoven) en Dunckers (Hilversum). Dat wordt een dubbele wedstrijd met als inzet een plek in de Final Four in Almere.

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden plaatste zich voor de derde ronde door met 49-64 te winnen bij Rowic in Dordrecht. In die derde ronde speelt de ploeg van Roberto van den Broek thuis tegen Akrides. Bij winst van die wedstrijd wacht het eerste team van Rotterdam Basketball College en ook dat zal dan een thuiswedstrijd zijn.