Nieuwsbericht

Jeugdteams verder in beker

30 oktober 2011

LEIDEN - Zowel de U18 als de U20 van Zorg en Zekerheid Leiden hebben zich zaterdag geplaatst voor de volgende ronde (kwartfinales) van het toernooi om de NBB-beker. U18 versloeg met de nodige moeite UBall (77-72) en U20 was ruim te sterk voor Akrides: 76-53.

Dat Zorg en Zekerheid Leiden U18 het lastig zou krijgen tegen UBall uit Utrecht stond tevoren al vast. Niet alleen werd er recentelijk in de Domstad voor de competitie verloren met 89-88, UBall is ook de ongeslagen koploper in de eredivisie.

Na een goede start van ZZ Leiden (8-2) komt UBall terug en neemt de leiding, die na tien minuten vijf punten bedraagt: 11-16. Dan gaat bij de ploeg van René Mulder het gas erop en wordt er een 20-2 run geplaatst, die leidt tot een ruststand van 37-30.

Aan het einde van het derde kwart is er zelfs een gat van 15 punten en lijkt de wedstrijd beslist. Maar UBall is natuurlijk niet voor niets koploper en blijkt nog wat over te hebben als de pijp bij Leiden leeg is. Bovendien valt Ingmar Kok uit met een forse knieblessure, waarvan nog niet duidelijk is hoe ernstig die is.

UBall komt helemaal terug in de wedstrijd en het wordt zelfs 63-64 met nog vijf minuten te gaan. Er moet keihard geknokt worden, maar Leiden houdt stand, pakt de voorsprong weer terug en trekt de wedstrijd met 77-72 over de streep. Volgende tegenstander: BS Weert in Limburg.

U20

De U20 had het veel gemakkelijker met Akrides, een ploeg die een paar plekken onder Leiden staat in de eredivisie. Er werd onmiddellijk afstand genomen. De dertien punten, die na het eerste kwart op het scorebord stonden (25-12) bleven heel lang in takt.

Bij de rust was het 42-30 en halverwege de tweede helft was het verschil slechts twee puntjes opgelopen. Beide coaches waren op bepaalde momenten absoluut niet tevreden en tijdens time-outs van eerst Richard de Os en kort daarna zijn collega Bert Samson, kon het publiek aan de andere kant van de zaal ruimschoots meegenieten van de 'aanwijzingen'...

Akrides bleef proberen het gat te dichten, maar slaagde daarin niet, wat Samson ook aan opdrachten meegaf. In de slotfasebrak het verzet van de IJmuidense ploeg definitief en plaatste Zorg en Zekerheid Leiden zich via een 76-53 zege voor de kwartfinales, waarin Binnenland de tegenstander zal zijn.

Statistieken: zie onder Wedstrijden >U18 en >U20