Nieuwsbericht

'Klein' duel in Wijchen

26 oktober 2011

WIJCHEN - Basketball is een sport voor lange mannen. Een stelregel, die natuurlijk meestal geldt. Maar vanavond is dat deels een beetje anders in Sporthal Arcus in Wijchen, waar in de enige midweekse wedstrijd van deze week Magixx playing for KidsRights en Zorg en Zekerheid Leiden tegenover elkaar staan.

Interessant is namelijk de confrontatie tussen de twee kleinste spelers uit de Dutch Basketball League. Thomas 'TJ' Jackson staat met zijn 1.75 tegenover Maurice 'Mo' Acker, volgens het roster van de nog altijd officieel Nijmeegse club twee centimeter kleiner, maar op dit moment met 18.0 gemiddeld wél de topscorer van Magixx.

Maar er is natuurlijk veel meer. Bijvoorbeeld het weerzien met Ross Bekkering, vorig jaar nog spelend in Leiden, nu samen met broer Henry in het limegroen van de Magixx.

Het zal geen eenvoudige opgave worden voor de ploeg van Toon van Helfteren, vier dagen na de wedstrijd tegen GasTerra Flames in Groningen. De coach had slechts twee trainingsdagen om zijn mannen te focussen op deze wedstrijd, traditioneel altijd een heel lastige voor de Leidse ploeg.

De wedstrijd staat voor Zorg en Zekerheid Leiden vooral in het teken van revanche. Revanche op zichzelf na de zwakke wedstrijd in Groningen. Iedereen is zich daarvan bewust en weet dat het beter kan en ook zal moeten, wil er dit seizoen weer een mooie prestatie kunnen worden neergezet.

De moeizame start is overigens niet is om je nu direct druk over te maken. Vorig seizoen begon Zorg en Zekerheid Leiden met 4-2 in de eerste zes wedstrijden met ondermeer verlies in Weert en Leeuwarden en een thuiszege na overtime tegen Magixx. En we weten allemaal nog hoe het eindigde...

Er mag vanavond, behalve het duel Jackson-Acker, ook vuurwerk worden verwacht onder de borden, waar de Leidse luchtmacht de strijd moet aangaan met niet alleen Ross Bekkering, maar ook met de van EiffelTowers overgekomen Marcel Aarts, het boomlange talent Craig Osaikhwuwuomwam en niet te vergeten Markel Humphrey, de enig overgebleven Amerikaan in de selectie van coach Michael Schuurs.

Als de verbindingen ons niet (weer) in de steek laten, zou de wedstrijd te volgen moeten zijn via FIBA Europe op:  http://live.fibaeurope.com/www/Default.aspx?acc=2