Nieuwsbericht

U20 wint na verlenging

24 oktober 2011

ROTTERDAM - Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft zondag een moeizame, maar verdiende overwinning geboekt op Rotterdam. Het werd, na 72-72, uiteindelijk 80-83 voor de ploeg van Richard den Os.

Het begin was aardig op de slotfase na. Niettemin was het na tien minuten 16-22. In het tweede kwart werden te veel kansen weggegeven aan de tegenstander en werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt. Bij de rust was er echter nog een voorsprong van 34-37.

In het derde kwart kwam de ploeg in foutenlast en kwam ook achter met 59-53. Leiden vocht zich echter goed terug en ging met een kleine achterstand (51-49) aan het vierde kwart beginnen.

Daarin ging het gelijk op, waarna twee technische fouten van Rotterdam Leiden de kans boden helemaal terug te komen. Bij 71-72 leek de winst binnen, maar een fout in de laatste seconden leverde Rotterdam nog vrije worpen op. Eén daarvan was raak en dus werd het verlengen bij 72-72.

In de extra tijd werd er goed verdedigd en waren er nuttige inside scores van Sander Vos en Bryan Westerhout en belangrijke rebounds in de slotfase van Baran Han en Tomas Breel.

Statistieken: zie onder wedstrijden (klik op symbool)