Nieuwsbericht

Naar Urk of Hoorn voor beker

19 oktober 2011

URK/HOORN - Zorg en Zekerheid Leiden speelt de eerste wedstrijd van het toernooi om de NBB-beker in elk geval aan de boorden van het IJsselmeer. Tegenstander in de vierde ronde (de eerste met eredivisieteams) is Habitop Orca's 'van' Urk of The Hoppers uit Hoorn.

De wedstrijd, die in elk geval bij de tegenstander wordt gespeeld, moet op de agenda worden gezet voor 1 januari 2012. Orca's kwam zo ver door een overwinning (78-75) op Almonte en Hoppers versloeg Red Giants.

Wanneer Zorg en Zekerheid Leiden deze ronde overleeft wacht er een dubbele kwartfinale (eerst uit) tegen opnieuw een ploeg uit een lagere divisie. Daarvoor komen er op dit moment nog acht in aanmerking: Groene Uilen (Groningen), Kimbria (Maastricht), Rotterdam 2, KTC (Haarlem), Wildcats (Nijmegen), Cobra Nova (Voorburg), Almonte 2 (Eindhoven) en Dunckers (Hilversum).

Wint Leiden ook deze dubbel, dan staat een plek in de Final Four in Almere vast. Daar zal dan vermoedleijk Rotterdam of Landstede de tegenswtander zijn in de halve finale.