Nieuwsbericht

Forse zege voor U20

17 oktober 2011

LEIDEN - 'Afgezien van de overwinning (85-60) was het deze keer veel beter dan in de voorgaande twee wedstrijden. En dan met name qua intensiteit en beleving', aldus een tevreden coach Richard den Os van Zorg en Zekeheid Leiden U20, tegen Magixx geassisteerd door Jorick Creighton, omdat de vaste assist Matthijs Reitsema even een weekje op vakantie was, nadat hij is geslaagd op de TU.

Er stond voor ZZ Leiden van meet af aan een voorsprong op het bord, nadat was geopend met een driepunter van Tom Driessen. Door fel verdedigen en goede breaks was het aan het einde van het eerste kwart 21-13. In het tweede kwart kon Magixx wat terugkomen, omdat verdedigend de teugels wat werden gevierd. Een time-out hielp en de 'bank' ook, want halverwege de wedstrijd was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht: 43-29.

Het begin van de tweede helft was slordig met veel foute passes en zwak afwerken. Magixx kon zelfs terugkomen tot op acht punten. Ook nu nam Richard den Os een time-out en ging doorwisselen en net als in het tweede kwart werkte dat: 61-45. Doorgoed te verdedigen en snel om te schakelen werd het verschil daarna alleen maar groter en werd het door een sterke eindsprint 85-60. 

Topscorers: Koen Grimbergen 24, Tom Driessen 15.
STATISTIEKEN: zie onder wedstrijden > U20