Nieuwsbericht

Eerste zege voor U16

17 oktober 2011

LEIDERDORP - Het moest natuurlijk een keer gaan gebeuren. Na vier nederlagen bij de start van de competitie was er zaterdag de eerste overwinning voor Zorg en Zekerheid Leiden U16. In De Bloemerd werd met 77-63 gewonnen van UBall.

Een gelijkwaardige tegenstander. Ook jong en met weinig ervaring. In de oefencampagne werd echter nog met een verschil van dik 25 punten verloren van de Utrechtse ploeg.

Het begin was niet goed aan de kant van Leiden. Misverstanden en te weinig communicatie leverden een voorsprong op voor het beter spelende UBall. Maar halverwege het eerste kwart ging het beter draaien, werd de aanvankelijke achterstand weggewerkt en was het na tien minuten 19-20. In het tweede kwart ging het verdedigend beter, ondanks het 'vaste' lengte-tekort ten opzichte van de tegenstander. Leiden scoorde iets beter en nam een kleine voorsprong mee naar de kleedkamer: 38-36.

In het derde kwart kreeg Zorg en Zekerheid veel vrije worpen, maar kon daarvan niet optimaal profiteren. UBall bleef bij en via 16-16 was het 54-52 bij het ingaan van de laatste periode. Lang ging het gelijk op, maar in de laatste minuten gavan de inzet en de betere verdediging de doorslag. Leiden liep weg van UBall en kwam, met nog één minuut op de klok, op een winnende voorsprong van twaalf punten. Uiteindelijk werd het 77-63.

Scores: Arend Raats 14, Mitchell de Jong 11 (vrije worpen 8 op 10), Wesley Kikkert 8, Bo Tdlohreg, Lars Kimpel en Jeroen van Winkel 7, Roël Hoppenbrouwers6, Marijn Ververs, Thomas van Woudenberg en Justin Zee 4, Xander Smits 3 en Jessy van Dorp 2.

Zie de statistieken onder WEDSTRIJDEN > U16

FILMPJE