Nieuwsbericht

Tweede team: vijf op vijf

17 oktober 2011

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagavond in de Vijf Meihal tegen Almonte uit Eindhoven de vijfde overwinning van het seizoen geboekt: 79-67. Daarmee staat de ploeg van Roberto van den Broek stevig op de eerste plaats, al moet die nog wel worden gedeeld met het na vijf duels eveneens ongeslagen Binnenland.

De wedstrijd begon met een paar sterke aanvallen van Zorg en Zekerheid vooral via Ryan Merkx, Joey Schelvis en Joshua Dussel. Het sterke reboundwerk van Youri van der Linden hielp ook mee aan de eindstand van het eerste kwart: 24-13.

Het tweede kwart liep niet helemaal lekker en veel scoringsmogelijkheden werden niet benut. Verdedigend bleef Leiden goed staan wat ervoor zorgde dat het tweede kwart afgesloten kon worden met een stand van 39-28.

ZZ Leiden kwam het derde kwart sterk uit de kleedkamer, maar het afmaken verliep ook dit kwart niet helemaal volgens plan. Echter ook nu bewees ZZ weer dat de verdediging aan de basis van dit team staat. Het kwart eindigde bij 61-48.

In het vierde kwart bleef het spannend, omdat Almonte sterk was in de één-tegen-één. Slecht één keer kende Almonte een terugval, hetgeen het verschil maakte, maar tevens aantoonde dat de ploeg uit Eindhoven een geduchte tegenstander is. Het werd uiteindelijk 79-67.

Topscorers: Joey Schelvis 20, Ryan Merkx 20, Joshua Dussel 11 en Youri van der Linden 10 (+ 11 rebounds)