Nieuwsbericht

Slordig U18 wint ruim

15 oktober 2011

Een uitslag van 79-51 doet vermoeden dat de winnende ploeg het niet echt lastig heeft gehad. In het duel tussen Zorg en Zekerheid Leiden U18 en Almere Pioneers gaven de 28 punten verschil niet echt het beeld van de wedstrijd weer.

Zorg en Zekerheid had veel meer moeite met de polderploeg dan het resultaat uiteindelijk weergaf. Dat had de formatie van René Mulder en Ruud Vos vooral aan zichzelf te wijten. Er werd te vaak te slordig en vooral ook te gehaast gespeeld en Almere profiteerde vaak dankbaar van het balverlies. In de statistieken verschenen er uiteindelijk twintig turnovers, maar allerlei klutsballen, die dan toevallig weer in de goede handen kwamen, zijn daarin niet zichtbaar.

De start van Leiden was prima, want het was al heel snel 20-6. Dat leek de inleiding voor een gemakkelijke middag, maar in het tweede kwart trok Pioneers het gat bijna helemaal dicht. Het was 27-22 halverwege het tweede kwart en 35-32 bij de rust.

Ongetwijfeld zal Mulder zijn mannen in de kleedkamer gewezen hebben op de vele slordigheden, die Almere de kans hadden gegeven om naderbij te komen. De boodschap kwam over, want in het derde kwart herstelde Zorg en Zekerheid Leiden zich en sloeg een gat van vijftien punten: 57-42.

Dat was een stevige basis voor het uiteindelijke resultaat. Pioneers stribbelde nog wel een beetje tegen, maar gooide in feite de handdoek, toen bleek dat de marge niet kleiner werd. Bij 79-51 was de derde zege op vier duels voor ZZ U18 een feit.

STATISTIEKEN