Nieuwsbericht

Zondag naar Rotterdam

14 oktober 2011

Kijkend naar de voorbereiding op de competitie en de verhalen over de moeizame financiële situatie, leek Rotterdam, nu spelend onder de naam Basketball College, andermaal het lelijke eendje van de Dutch Basketball League te worden. Maar met de bevlogen coach Randy Wiel aan het roer zou het weleens anders kunnen uitpakken.

Magixx playing for KidsRights kreeg daarvan woensdag een voorproefje. De vraag was niet of Magixx zou winnen, maar met welk verschil, zo kon tevoren worden gehoord. Maar dat viel de Nijmeegse ploeg bij het debuut in Wijchen toch vies tegen. Rotterdam bleek een taaie tegenstander en bleef heel lang kleven om pas in de slotfase af te haken.

Het zou daarom best eens een pittige wedstrijd kunnen worden, zondagavond (aanvang 18:00 uur) in het Rotterdamse Topsportcentrum, waar in de belendende Kuip dan net de kruitdampen van Feyenoord-VVV Venlo zijn opgetrokken. Kom dus vroeg (voor einde voetbal om 16:15) of laat naar het TSC...

De ploeg van Rotterdam is grotendeels bekend. Veel van de jonge knapen van vorig jaar en ook nog altijd Chip Jones. Nieuw is de uit de failliete Amsterdamse boedel opgepikte Ralf de Pagter en terug van weggeweest is Amerikaan Tyrone Sally, die een paar seizoenen geleden al voor Rotterdam speelde en via Bergen op Zoom in het buitenland terecht kwam.

De andere Amerikaan, Albert Jackson, werd na één wedstrijd al weer op de keien gezet. 'Niet goed genoeg' was de verklaring. Wellicht komt er nog iets overvliegen, maar ook Nick Oudendag schijnt kandidaat te zijn.

Rotterdam kwam ook deze week naar voren, toen Fransico Elson - zoon van de Maasstad tenslotte - opeens opdook bij een training van Zorg en Zekerheid Leiden. Vooralsnog bleef het bij die ene keer op woensdag. Mogelijk komt hij volgende week terug, maar het kan ook zo maar zijn dat hij het vliegtuig naar Griekenland pakt, waar een contract voor het klaar schijnt te liggen bij Panionios. Geen sensatie dus in Leiden, ook niet voor de NOS, die donderdag al met een complete ploeg op de stoep van de Vijf Meihal stond.

Wie niet tot zondagavond wil wachten om zijn basketballhonger te stillen, kan zaterdagmiddag terecht in de Vijf Meihal, waar om 15:00 uur de U18 tegen Almere Pioneers speelt. Zondag zou u via Leiderdorp naar Rotterdam kunnen rijden. Om 14:00 speelt de U16 in De Bloemerd tegen UBall. Kunt u niet naar Rotterdam, dan is de Vijf Meihal een mooi alternatief met om 17:00 uur U20 tegen Magixx en om 19:00 uur ZZ2, de ongeslagen koploper van de promotiedivisie, tegen Almonte.

Als het goed gaat zijn de stats van Rotterdam-Zorg en Zekerheid te volgen via www.basketballleague.nl