Nieuwsbericht

Elson traint in Vijf Meihal

12 oktober 2011

Als topsporter moet je in vorm blijven, wanneer je een contract wilt afdwingen. Francisco Elson wil dat en traint daarom sinds woensdag mee met Zorg en Zekerheid Leiden. De 35-jarige Rotterdammer hoopt, wanneer de lockout in de NBA voorbij is, nog een contract te kunnen krijgen in de NBA.

Dat zou dan bij zijn zevende club zijn in de Amerikaanse profliga. Hij begon zijn loopbaan bij Denver Mavericks, werd kampioen met San Antonio Spurs en speelde daarna voor Seattle Sonics, Milwaukee Bucks, Philadelphia 76ers en Utah Jazz. Door de lockout in de NBA, waar nu in elk geval de eerste twee weken van het seizoen zijn geschrapt, komen er ongetwijfeld ook aanbiedingen uit Europa voor Elson. Eentje van het Spaanse Atletic de Bilbao heeft hij vooralsnog afgewezen.

Hoe lang Elson in Leiden mee blijft trainen is niet duidelijk. Het moet beide partijen bevallen. Dat leek overigens bij die eerste keer wel het geval. Het is niet de bedoeling dat hij gaat spelen voor de landskampioen, al wordt er gekscherend gezegd dat het wel leuk zou zijn voor de wedstrijden in de EuroChallenge en één lid van de businessclub meldde al direct 'daar wel een rug voor over te hebben...' Het zou in elk geval een redelijke garantie zijn voor een volle bak bij de drie thuisduels...