Nieuwsbericht

Weer overwinning tweede team

12 oktober 2011

Zaterdag speelde het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden in Delft tegen Punch. Doordat een koe van een veewagen gevallen was begon de heenreis al erg goed. Er moest een 'tussendoorweg' gereden worden, die eigenlijk twee keer zo lang duurde. Voor het eerst dat de heren niet een uur van te voren aanwezig waren.

Gelukkig had dit voorval geen enkel effect op de speelwijze van de ploeg. De wedstrijd begon aanvallend erg sterk, maar een aantal driepunters van Joey Schelvis en sterk aanvallend werk van Ryan Merkx. De verdediging stond aardig, maar er werden nog iets te veel schoten weggegeven.  Het kwart werd afgesloten met een 23-33 voorsprong voor Leiden.

Het tweede kwart begon de verdediging erg sterk en kreeg Punch het ineens een stuk moeilijker. Halverwege het tweede kwart werd er zelfs door Virgil Ormskerk (oud international) gezegd dat hij dit soort 'college' verdediging helemaal niet meer gewend was.  Ook dit kwart was de aanval van ZZ Leiden weer sterk, maar deze keer werd de verdediging strakker te houden. Het kwart werd afgesloten met een stand van 39-56.

Na 15 minuten rust werd de fanatieke verdediging door Leiden weer goed opgepakt en dat resulteerde opnieuw in moeizame aanvallen van Punch. Aanvallend bleef Leiden constant spelen. Het kwart eindigde bij 56-77.

Het laatste kwart is meestal het zwaarste, zegt men, maar daar was bij Leiden niks van te zien. Leiden was naar de wedstrijd gekomen met acht spelers, maar alle acht deden niet onder voor elkaar. Ze hebben allemaal de volledige 40 minuten hard gewerkt wat resulteerde in een eindstand van 73-100.

Nog een leuk weetje: Toon van Helfteren bezocht de wedstrijd om wat inspiratie op te doen voor de wedstrijd tegen Landstede later op de avond en wellicht om te kijken, wie mogelijk in aanmerking komen voor de laatste plek in zijn selectie.

Topscorers:  Joey Schelvis 27,  Joshua Dussel 17, Youri van der Linden 15 en Bart Constandse 13.