Nieuwsbericht

Verslagen U20 en U16

10 oktober 2011

Het U20-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde tegen Almere Pioneers een slechte wedstrijd, volgens coach Richard den Os. Het begin was niet goed. Onrustig, slordig in de aanval en daardoor veel onnodige turnovers zorgden voor een 17-10 voor Almere na het eerste kwart.

Het tweede kwart ging iets beter, maar gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Rust 35-28. In het derde kwart kwam Leiden eerst terug, maar aan het eind van de periode stond er toch een achterstand van acht punten op het scorebord: 49-41. In het laatste kwart begon de ploeg in ieder geval beter te verdedigen,  waardoor het met nog drie minuten te gaan 55-55 werd en er dus nog winstkansen waren.

Toen echter volgden er weer een paar onnodige turnovers (38 in totaal) en verdedigend kon op de juiste momenten geen stop worden gemaakt. De winst ging daarom met 64-57 terecht naar Almere Pioneers. Het is duidelijk dat het team genoeg potentie heeft, maar nog heel veel moet leren. Zondag is de volgende wedstrijd thuis tegen Nijmegen.

Scores: Ajene Wansinf 0, Bryan Westerhout 10, Juwan Simson 8, Sander Vos 13, Tom Driessen, 3, Wouter Hoggeveen 0, Koen Grimbergen 11, Baran Han 5 en, Tomas Breel 7 (17 rebounds)


U16

Het jongste ZZ-team werd overklast door het ijzersterke Lokomotief. Een andere omschrijving is er niet voor de 120-43 nederlaag in Rijswijk. Positief is dat er de hele wedstrijd is geknokt voor wat men waard was en dat de koppies niet gingen hangen.

In het eerste kwart was het spel van Zorg en Zekerheid Leiden onrustig en omdat Lokomotief onmiddellijk gas gaf en gemakkelijk scoorde, was het gat na tien minuten al gapend groot: 41-7. In feite weet je dan al dat er geen houden aan is en is de opdracht smpel om het gewoon beter te doen in de kwarten daarna,

Maar 'Loko' anticipeerde goed op de motion offense van Leiden, pakte veel onderscheppingen en bleek daarnaast ook een behoorlijke driepunter te kunnen schieten. Het verschil liep daardoor verder op tot 72-17 bij de rust.

En dan moet je dus nóg twintig minuten.Die begonnen aanvankelijk hetzelfde als de eerste helft, maar op een gegeven moment ging het wat beter lopen aan Leidse kant en kwam de spirit terug in de ploeg, die met 25-17 een behoorlijk derde kwart afleverde. Ook in het laatste deel ging het lange tijd goed, maar de thuisploeg had nog een paar driepunters in petto om de wedstrijd af te sluiten op 120-43.

Scores: Xander Smits 10, Wesley Kikkert 8, Marijn Ververs 5, Mitchell de Jong 5 (5 op 6 vrije worpen), Roël Hoppenbrouwers 4, Justin Zee 3, Jeroen van Winkel 2, Bo Tdlohreg 2, Arend Raats 2 en Thomas van Woudenberg 2, Lars Kimpel en Jessy van Dorp 0.