Nieuwsbericht

Vanavond thuisdebuut

8 oktober 2011

De kampioen is terug in eigen huis. De euforie van die 29e mei is natuurlijk verdwenen, maar dat maakt de terugkeer van de kampioenen er niet minder op. Vanavond (20:30 uur) is Landstede Zwolle de eerste tegenstander in de Vijf Meihal van het seizoen 2011-2012, een ploeg die moeilijk is te duiden.

Zoals bijna gebruikelijk beschikt coach Herman van den Belt over vier nieuwe Amerikanen en even gebruikelijk is, dat die nauwelijks ervaring hebben in het Europese basketball. Van de vier heeft alleen guard Damon Huffman een jaartje België (Aalster) achter de rug. Kareem Maddox (Princeton), Cameron Wells (Citadel) en Amu Saaka (Furman) komen rechtstreeks van college.

Maar Van den Belt heeft een reputatie als het gaat om het opleiden van spelers en het toeval (of niet?) wil dat de laatste speler, die werd gehaald (Saaka) evenals Gerard Punch (Lasaulec-Aris) en Robby Bostain (ex-GasTerra) van Furman komt.

Naast een aantal spelers, dat 'vast' zit in Zwolle (Nikki Hulzebos, Mark Ridderhof, Arno Bunnig), heeft Landstede een aantal jonge spelers aangetrokken, die een studie op het Landstede College combineren met basketballen.

We komen (voor een aantal fans tenminste) ook nog een oude bekende tegen. Kenrick Zondervan speelde voor BS Leiden in de promotiedivisie, vertrok daarna naar de VS en kwam via Griekenland en Frankrijk in Zwolle terecht. Voor hem is een wedstrijd in de Vijf Meihal dus een beetje thuiskomen.