Nieuwsbericht

NBA-ster in Vijf Meihal

4 oktober 2011

MONS, 4 oktober 2011 - Zorg en Zekerheid Leiden opent op 9 november het Europese seizoen met een thuiswedstrijd tegen Besiktas en dus tegen NBA-ster Deron Williams. Dat is de uitkomst van de tweede wedstrijd, die de Turkse ploeg dinsdagavond speelde tegen Dexia Mons. De Belgen wonnen thuis met 74-63 en dat was voldoende om het verlies van vorige week in Istanboel (78-70) uit te wissen.

De ploeg van Arik Shivek plaatste zich hierdoor voor de EuroCup, de Europa Cup 2, terwijl Besiktas Istanboel genoegen moet nemen met een plekje in het derde Europese toernooi, de EuroChallenge in de groep Met Zorg en Zekerheid Leiden, BG Gottingen en Armia Tiblisi.

Dat betekent wel dat er een heuse NBA-ster de Vijf Meihal zal betreden. Deron Williams (New Jersey Nets) speelt, zo lang de lock-out in de NBA duurt, voor de Turkse club. De onderhandelingen tussen spelersvakbond en de leiding van de NBA zitten muurvast en dus lijkt het onwaarschijnlijk dat er snel een oplossing komt. Steeds meer NBA-spelers (Kobe Bryant tekende voor een dikke maand in Bologna tegen bijna drie miljoen euro) volgen het voorbeeld van Williams en gaan tijdelijk spelen voor rijke Europese ploegen. Het laatste nieuws van de impasse in de NBA is, dat de rest van het pre-season is geschrapt en dat de NBA de eerste twee weken van het seizoen van de kalender haalt, wanneer er aanstaande maandag geen akkoord is. Op dat moment is het zeker dat Williams op 9 november met Besiktas in Leiden speelt.

Het was overigens in Mons een vreemde wedstrijd, die in de eerste helft door de Turken werd beheerst: 28-35. Het derde kwart was echter volledig voor Mons, dat de periode won met 25-10 en dus met een voorsprong van 8 punten (precies het verschil van vorige week) aan het laatste kwart kon beginnen. Daarin liep het verschil op tot liefst achttien punten (66-48), maar Besiktas kwam toch nog terug hetgeen bijna leidde tot een hartaanval van de Franstalige tv-verslaggever bij EK-TV... Dat bleef de man bespaard, maar zijn stem sloeg een paar keer over, toen de winst en dus de plaatsing voor de EuroCup van Dexia Mons een feit was.

Topscorers Mons: Slaughter 19, Nivins 18. Besiktas: Kemp 18, Dagli 13, Williams 7 en 7 assists