Nieuwsbericht

Tweede wint ook derde duel

2 oktober 2011

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden kon met een goed gevoel 3 oktober gaan vieren. In een lekkere wedstrijd, die veertig minuten spannend was, won de ploeg van Roberto van den Broek met 76-75 van Hoppers uit Hoorn. Het was de derde zege in drie wedstrijden deze competitie.

Leiden begon niet goed aan het duel. Het schot viel aanvankelijk niet en Hoppers nam dan ook een voorsprong. Youri van der Linden zorgde met een driepunter voor de aansluiting bij 8-9 en daarna zat er eigenlijk voordurend maar weinig licht tussen de beide teams. Na tien minuten was het 16-18.

De ploeg uit Hoorn moet het voor een belangrijk deel hebben van twee routiniers met (een tijdje geleden, dat wel) eredivisie-ervaring: Patrick Faydherbe en Jeffrey de Vries Andries. Beide hebben een goede driepunter in huis en lieten dat ook regelmatig zien. Bij de rust wist Zorg en Zekerheid Leiden waar het aan toe was: 38-45.

Binnen twee minuten in de tweede helft was het gaatje gedicht en nam Leiden zelfs via Joshua Dussel een voorsprong van 49-47. Toch was het Hoppers dat meestentijds voor stond, zo ook aan het einde van het derde kwart: 56-61.

Maar de Leidse ploeg wilde niet wijken. Bart Constandse en vlak daarna Joey Schelvis hielden met driepunters de ploeg in het spoor van de Noord-Hollanders. Echter, bij 73-75 met nog 55 seconden op de klok, leek het gebeurd na een lijnfout van Schelvis (eigenlijk een fout van Hoppers, maar ja...) en dus balbezit voor Hoppers.

Maar de Hoornse ploeg verspeelde de bal en Bart Constandse gooide er weer een driepunter in: 76-75. Hoppers had nog 24 seconden, nam natuurlijk een time-out en leek de beste papieren te hebben. Faydherbe werd gezocht en gevonden, maar zijn schot was niet zuiver genoeg, zodat het feestje op het veld voor Leiden was.