Nieuwsbericht

Winst voor U18 en tweede team

25 september 2011

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden is doorgegaan waar het eind vorig seizoen stopte: met het winnen van wedstrijden. De nationale kampioen van 2010-2011 opende het nieuwe seizoen met een overwinning in Amsterdam tegen Mosquito's, het jongere (U17) opleidingsteam van BC Apollo. Het werd een duidelijke zege voor de ploeg van Ren? Mulder en Ruud Vos: 65-89.

Mosquito's kon even in de buurt blijven, maar toen het van 7-8 in ??n ruk 7-16 werd bleek dat Leiden duidelijk sterker was. Via 15-28 (eerste kwart) was het bij rust 27-50. Mosquito's kwam nog wel terug tot 42-57, maar de winst van Zorg en Zekerheid Leiden kwam niet meer in gevaar. Jaron Dijkhuizen was de beste schutter met 18 punten. Boris Crama (13), Sjors Bootsman (12) en Ingmar Kok (10) kwamen ook in de dubbele cijfers.

Lees de eerste aflevering van een rubriek in het Leidsch Dagblad over het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden.

Het U16-team moest het opnemen tegen ??n van de sterkste ploegen uit de eredivisie. ZAC is onderdeel van het Landstede-bolwerk. Er was duidelijk angst bij de Leidse ploeg voor deze tegenstander en angst is natuurlijk een slechte raadgever. Leiden werd in de eerste helft overdonderd: 21-10 en 21-7 en dan zit er niet veel meer in dan het verlies beperken. Dat lukte in de tweede helft, toen er beter werd gespeeld en Leiden gelijkwaardig was aan Landstede. Het gat bleef echter groot: 79-50. Mitchell de Jong was topscorer met 9 punten, waarvan 7 uit 7 vrije worpen. Het hele team deed dat behoorlijk met 72 procent.

Voor het tweede team stond zondag de uitwedstrijd tegen Rotterdam 2 op het schema. Zorg en Zekerheid Leiden was gewaarschuwd dat het tegen een goed team zou aantreden aangezien Rotterdam vorig weekend de wedstrijd tegen titelkandidaat Goba had gewonnen. Dat het niet makkelijk zou worden bleek al vanaf het begin. Leiden begon de wedstrijd verdedigend goed en kon Rotterdam goed in bedwang houden met veel druk en goede help. In het eerste kwart werden echter veel vrij worpen gemist aan Leidse zijde, namelijk negen stuks! De eerste helft werd goed verdedigd en Rotterdam werd dan ook op 27 punten gehouden. Rust 27-40.
Het derde kwart was geen goede periode van Leiden. Vooral verdedigend was dit het minste kwart van de wedstrijd en Rotterdam kwam hierdoor terug in de wedstrijd: 51-58. Leiden wist zich goed te herpakken en de verdedediging herstelde zich meer dan voldoende. In de eerste zeven minuten van dit kwart kwam Rotterdam slechts tot vier punten en Leiden nam een voorsprong van 55-74 en kwam niet echt meer in gevaar. Eindstand 64-77

Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen het eveneens ongeslagen Hoppers op het programma. 
Topscorers: Bart Constandse 29, Joshua Dussel 11, Joey Schelvis 10