Nieuwsbericht

Goed debuut Jevohn Shepherd

21 september 2011

LEIDEN, 21 september 2011 - De negende en laatste echte oefenwedstrijd leverde de achtste nederlaag op voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de Vijf Meihal was Port of Antwerp Giants, net als afgelopen zondag in Belgi?, te sterk en won vooral dankzij een ontketende Michael Roll (34 punten en bijna niets mis) met 55-70.
Positief voor Zorg en Zekerheid Leiden was het eerste optreden van Jevohn Shepherd (foto). Met pas ??n gewone en ??n schottraining in Leiden in de tas, deed hij goede dingen voor het team met ondermeer vijf assists. 'Ja, als je met z? weinig training je teamgenoten al zo goed weet te vinden, dan toon je aan iets te kunnen', zei Toon van Helfteren met bewondering.

Dat de Canadese international aardig kan ballen hadden velen al gezien in de wedstrijden, die hij met Canada speelde op het Amerikaanse kwalificatietoernooi voor de Spelen van Londen. Behalve de assists kwam hij ook een paar keer krachtig 'binnen' over de achterlijn.

In totaal kon Van Helfteren echter niet tevreden zijn. Niet over deze laatste oefenwedstrijd - al is de Supercup zaterdag tegen GasTerra Flames eigenlijk ook een oefenpot - en niet over de hele campagne tot nu toe. 'We moeten ons w?l realiseren dat we tegen goede tegenstanders hebben gespeeld. In voorgaande jaren wonnen we misschien vaker, maar op Leuven na hebben we nu gespeeld tegen ploegen, die er toe doen in hun competitie. En ook nu kregen we maar 70 punten tegen...', aldus Van Helfteren.

Waarvan dus 34 van Michael Roll, die 14 op 15 twee- en 3 op 4 driepunters maakte, plus alle drie zijn vrije worpen. 'Verdedigend was het niet altijd goed. Zo'n Roll mag natuurlijk nooit 34 punten maken', legde Van Helfteren de vinger op een zere plek.

Een zere plek had ook Gabe Kennedy, die vroeg in het derde kwart een enkelblessure opliep. De ijszak en flinke bandage deden het ergste vrezen, maar verzorger Cees Damen was later niet al te pessimistisch. Vlak daarvoor hadden de toeschouwers de mooiste Leidse actie van de avond gezien, toen Shepherd prachtige blokte en een loepzuivere assist gaf op Seamus Boxley, die wel 'moest' dunken.

Het betekende op dat moment zelfs even een voorsprong (37-36) voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar in het resterende deel van het derde kwart ging alles fout wat er maar fout kon gaan. Roll rolde Leiden bijna in zijn eentje op. Bij de zoemer aan het einde van de periode was het 40-60, een 3-24 dus sinds die fraaie actie...

In het vierde kwart begon Zorg en Zekerheid Leiden met een 8-0 run en werd het toch nog een wedstrijd. Het gat werd echter nooit kleiner dan tien punten (54-64) en was dus uiteindelijk vijftien: 55-70.

Scores Zorg en Zekerheid: Thomas Jackson 11, Seamus Boxley 10, Jevohn Shepherd 9, Gabe Kennedy 8, Patrick Hilliman 7, Sean Cunningham 5, Terry Sas 3, Mohamed Kherrazi 2, Worthy de Jong 0, Arvin Slagter speelde niet.
Topscorers Antwerpen: Michael Roll 34, Julian Vaughn 12, Timothy Black 9.