Nieuwsbericht

Opleidingsteams: twee uit drie

19 september 2011

Met twee overwinningen en één nederlaag zijn de opleidingsteams van Zorg en Zekerheid Leiden de competitie goed gestart. Van de vier ploegen had de U18 nog een weekje rust.

Het tweede team van Roberto van den Broek had via de bekerwinst op Jugglers al aangetoond klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en ook in de openingswedstrijd tegen Akrides liep het goed. Zonder al te veel problemen werd de ploeg uit IJmuiden met een 81-57 nederlaag in de tas naar huis gestuurd. Zorg en Zekerheid Leiden 2 speelt dit seizoen met twee nieuwe guards: de teruggekeerde Joey Schelvis en de talentvolle Ryan Merkx. Van meet af aan liep het prima en toen het eerste kwart werd afgesloten met 34-13 was er al veel duidelijk. Akrides kon daarna bijblijven tot de rust (53-33). In de tweede helft speelde Leiden weer beter, liep uit naar 69-41 bij het einde van het derde kwart en won dus uiteindelijk met een verschil van 24 punten. Joey Schelvis (17), Ryan Merkx (12) en Dave Conrad (11) zaten in de dubbele cijfers.

Het U20-team, gecoacht door Richard den Os, nam tegen de combinatie van BSW en Almonte in de eerste helft al direct een voorsprong. Bij de rust was echter het gaatje nog niet al te groot (22-17). Een goede verdediging zorgde in het derde kwart voor steals en een grote voorsprong (43-23), die voldoende was om de wedstrijd te winnen. BSW/Almonte kwam nog wel iets terug, maar de 56-43 eindstand was duidelijk. Tomas Breel was de grote man in het team met 24 punten en negen rebounds.

In Leiderdorp begon het jongste team, U16, met verlies tegen BSW. Of er deksels op de baskets zaten is niet bekend, maar scoren bleek moeilijk voor beide ploegen. Na veertig minuten was het 40-45. De beslissing viel in feite in het tweede kwart dat door Zorg en Zekerheid Leiden, eveneens gecoacht door Richard den Os, werd verloren met 6-14. Roël Hoppenbrouwers - evenals Wesley Kikkert goed voor negen punten - viel op met vijf uit zes vrije worpen. Dat was beter dan het team als geheel, want dat bleef vanaf de lijn met slechts negen uit 24 onder de maat.