Nieuwsbericht

Opleidingsteams van start

16 september 2011

Aanstaande zondag begint voor drie van de vier opleidingsteams van Zorg en Zekerheid Leiden de nieuwe competitie. Om half twee heeft de U16, gecoacht door Richard den Os, de eer het spits af te bijten. In de Leiderdorpse sporthal De Bloemerd - de vaste thuisbasis van deze ploeg - is BSW uit Weert de eerste tegenstander in het seizoen.

Richard den Os kan dan even een kop koffie drinken, want om vijf uur staat zijn andere team klaar voor de openingswedstrijd. De U20 speelt dan in de Vijf Meihal tegen de combinatie van BSW en Almonte, twee clubs, die de talentvolle jeugd op één hoop hebben geveegd.

De wedstrijd van U20 wordt om 15:00 uur voorafgegaan door het eerste duel van het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden, dit seizoen onder leiding van Roberto van den Broek.

Omdat de wedstrijd tegen West-Brabant werd verschoven heeft de U18 nog een weekje extra rust. Op 24 september begin voor dit team de competitie met een uitwedstrijd bij Mosquito's in Amsterdam. Coach René Mulder kroop achter de pc en schreef onderstaand overzicht van de voorbereiding van zijn team.

Voorbereiding U18

Na de mooie afsluiting van het afgelopen seizoen met het kampioenschap van Nederland kregen de coaches René Mulder en Ruud Vos in de zomer precies drie weken vakantie.  Daarna werd het weer tijd om te gaan bouwen aan een nieuwe groep spelers.

Na een selectieprocedure van drie weken hebben de jongens de afgelopen zomer twee tot drie keer  per week individueel getraind, waarna de  teamtrainingen begonnen.  Na amper een week trainen stond de eerste oefenwedstrijd op het programma.  In de Vijf Meihal werd Oegstgeest U22 verslagen met 60-51.

Het tweede weekend  volgde het internationale toernooi in het Belgische Dottignies tegen de Franse grens, de plaats dus om verder te bouwen aan het team. Na vier gewonnen poulewedstrijden werd uiteindelijk de finale verloren van Uball U18.

Daarna was er een vrij weekeinde, maar wachtte op maandag de wedstrijd uit tegen Grasshoppers U18. Na een leerzame wedstrijd was de stand 59-38 in het voordeel van ZZ Leiden. De dag erna, dinsdag, was MSV/The Jump U20 de tegenstander. Het Leidse team begint steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en liet duidelijk zien wie de sterkste was: 108-54.

In de eerste vier weken maakte de ploeg duidelijk stappen. Het onderlinge verschil werd steeds kleiner en spelers haakten aan.

Vorig weekeinde namen de ploeg deel aan oefentoernooi in Almelo. Het Twente Diamonds Tournooi  met als locatie de nieuwe topsport- en breedtesporthal, op een steenworp afstand van het Heracles stadion.

Vrijdagavond was de eerste wedstrijd tegen Harlemlakers. Het jonge team van coach Eric Kropf stond vorig seizoen nog in de finale van de U16 eredivisie, maar moest helaas aan kwaliteit inboeten. Beste speler van dit team is het talent Yannick Franke (de zoon van oud-international Rolf Franke).  Zorg en Zekerheid Leiden was met twaalf fitte spelers aanwezig en kon deze wedstrijd iedereen aan bod laten komen. Na een gelijk opgaand eerste kwart was het verschil bij rust al 20 punten. Uiteindelijk won Leiden met 83-57.

(Pasta) eten en daarna naar bed, want de volgende dag stond om 11 uur de wedstrijd tegen GasTerra Flames op het programma. Een geheel nieuw team in opbouw ,  vanuit een RTC werkend met vier grote sterke spelers, die echter geen grip kregen op de beter combinerende Leidse ploeg. Na 20-44 bij de rust werd het uiteindelijk 35-73 voor Leiden.

De laatste wedstrijd was tegen Landstede Zwolle, wederom een RTC team dat al veel beter op elkaar was ingespeeld. Ook deze ploeg had de eerste twee wedstrijden met ruime cijfers gewonnen. Na een  voorsprong van zes punten bij de rust bij rust werd de wedstrijd winnend afgesloten. Ondanks hard aandringen van de tegenstander werd het 77-62.

Dit was een zeer nuttig weekend, Veel samen optrekken, elkaar beter leren kennen en ook nog drie wedstrijden spelen was heel goed voor deze jonge ploeg in opbouw.