Nieuwsbericht

Hagen net te sterk

14 september 2011

HAGEN, 14 september 2011 - Zorg en Zekerheid Leiden heeft woensdagavond opnieuw een kleine nederlaag geleden tegen een ploeg uit de Duitse Bundesliga. In Hagen werd het 79-75. Dat mag, gezien de omstandigheden, ook nu een goed resultaat worden genoemd.

Toon van Helfteren moest de geblesseerden Arvin Slagter en Worthy de Jong aan de kant houden en ook is Jevohn Shepherd nog niet gearriveerd.

Van Helfteren begon met het vijftal Thomas Jackson, Sean Cunningham, Gabe Kennedy, Mohamed Kherrazi en Seamus Boxley. Leiden ging voortvarend van start en kwam op een voorsprong van 8-13. Aan het einde van het eerste kwart had Phoenix Hagen - met ondermeer de Canadees Tristan Blackwood, die we nog kennen van Leeuwarden en Den Bosch - een kleine voorsprong 21-19.

Het ging daarna gelijk op met Hagen op voorsprong bij de rust: 39-33. Het werd echter onmiddellijk 39-39 en aan het einde van het derde kwart waren de rollen omgedraaid en leidde Zorg en Zekerheid met 56-61.

Tot halverwege het vierde kwart hield Leiden het positieve verschil vast. Toen echter plaatste Hagen een beslissende 8-0 run naar 74-68. Iets eerder in de wedstrijd maakten de Duitsers ook al een keer negen punten zonder tegenscore. Maar bij de 74-68 was de beslissing gevallen. Eindstand: 79-75

Komend weekeinde speelt Zorg en Zekerheid Leiden twee wedstrijden tegen Belgische eersteklassers. Op zaterdag in Knokke tegen Leuven en zondag in Antwerpen tegen de ploeg van die naam.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Patrick Hilliman 17, Seamus Boxley 15, Thomas Jackson 13, Gabe Kennedy 12, Mohamed Kherrazi 6, Terry Sas 5, Sean Cunningham 5 en Hicham Kherrazi 2.