Nieuwsbericht

Krappe nederlaag in Bremerhaven

11 september 2011

BREMERHAVEN, 11 september 2011 - Tot drie minuten van het einde was Zorg en Zekerheid Leiden zondag de evenknie van Bremerhaven Eisbären. In de slotfase pakte de Duitse ploeg echter toch de winst met 73-67.

Toon van Helfteren was tevreden na de weekendtrip naar Duitsland, die zaterdag een 62-71 overwinning opleverde bij EW Baskets in Oldenburg en zondag dus een bescheiden nederlaag bij de Eisbären in Bremerhaven.

Zeker gezien tegen het licht dat Zorg en Zekerheid Leiden niet compleet was, omdat Arvin Slechter niet en Worthy de Jong maar heel even konden spelen en natuurlijk ook Jevohn Shepherd nog niet van de partij was, waren de uitslagen bemoedigend te noemen.

Toon van Helfteren: ‘We moeten niet te vroeg juichen, maar het gaat erop lijken dat we nu een beetje aansluiten bij een bepaald Europees niveau. De echte test komt natuurlijk in november en december, maar behalve in de eerste wedstrijd tegen Oostende hebben we goed meegedaan in alle wedstrijden. Dat is bemoedigend, zonder dat ik er echt conclusies aan kan en wil verbinden.'

De wedstrijd in het kader van de seizoensopening van de Bremerhaven Eisbären ging heel lang gelijk op. Via 24-21 na tien minuten was het bij de rust 42-40 en na het derde kwart 57-57.

‘Ik ben erg blij met dit soort wedstrijden', aldus Van Helfteren. ‘We moeten tot op de bodem gaan. Het is jammer dat we niet compleet zijn, maar dat geeft wel ruimte voor andere jongens om minuten te maken.'

Bremerhaven is een middenmoter in de Bundesliga. De ploeg, die kan werken met een budget van zeker twee keer dat van Leiden, haalde vorig seizoen de playoffs. Daarin werden de Eisbären in de eerste ronde met 3-0 uitgeschakeld door de latere kampioen Brose Baskets Bamberg.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Gabe Kennedy 15, Thomas Jackson 15, Seamus Boxley 14, Patrick Hilliman 10, Terry Sas 6, Sean Cunningham 5 en Mohamed Kherrazi 2.