Nieuwsbericht

Winst in Oldenburg

10 september 2011

OLDENBURG, 10 september 2011 - Zorg en Zekerheid Leiden heeft het eerste deel van de trip naar Duitsland dit weekeinde succesvol afgesloten. In Oldenburg werd met 62-71 gewonnen van bundesligaclub EWE Baskets.

Nadat het eerste kwart was afgesloten met een klein verschil (19-21), stond de ploeg van Toon van Helfteren bij de rust op een voorsprong van zes punten: 31-37. Dat verschil stond na het derde kwart nog steeds op het scorebord: 52-58 en werd dus in het slotdeel uitgebreid naar 62-71. De ziekenboeg loopt langzaam leeg. Patrick Hilliman en Worthy de Jong konden al weer minuten maken.

Seamus Boxley was met 14 punten topscorer, gevolgd door Mohamed Kherrazi met 10 punten. Ook diens broer Hicham, die zijn conditie op peil houdt door mee te trainen met Leiden, maakte tien punten. Verdere scores: Thomas Jackson 9, Gabe Kennedy 8, Sean Cunningham 7, Patrick Hilliman 6, Terry Sas 3, Worthy de Jong 2.

Zorg en Zekerheid pakte in totaal 14 aanvallende rebounds tegen 4 voor de Duitse ploeg, voor wie Nederlands international Robin Smeulders 5 punten maakte. Topscorer was Ronnie Burrel met 17. Beide ploegen hadden 17 keer balverlies.

Zondagmiddag speelt Zorg en Zekerheid Leiden de tweede wedstrijd tijdens het reisje naar Duitsland. Dan zijn de Bremerhaven Eisbaeren de tegenstander.