Nieuwsbericht

Weer Oostende en Open Dag

30 augustus 2011

LEIDEN, 30 augustus 2011 - Zorg en Zekerheid Leiden krijgt woensdagavond al de kans om revanche te nemen voor de nederlaag (68-49) in en tegen Oostende afgelopen zaterdag.

Om zeven uur begint in de Vijf Meihal de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen. Ook nu is de ploeg van Toon van Helfteren nog niet compleet. Arvin Slagter is er dit keer wel bij na een paar vrije dagen volgend op de wedstrijden met het nationale team, maar Patrick Hilliman zal vanaf de kant toekijken.

De Rotterdammer, die vorig seizoen al het co0mplete slot van het succesvolle seizoen miste door een hand-polsblessure, raakte maandag geblesseerd. Hoe ernstig is nog niet helemaal duidelijk. Eerste onderzoeken hebben aangetoond dat er niets kapot is. Hilliman heeft vooral last van zijn bekken na een val tijdens de training.

Ook de Canadees Jevohn Shepherd is er nog niet bij. Hij begint woensdagavond in het Argentijnse Mar del Plata (20:30 plaatselijke tijd) aan het kampioenschap van de Amerika's. De eerste wedstrijd van Canada is tegen Brazilie.

Open Dag op 4 september

Traditioneel wordt het basketballseizoen van Zorg en Zekerheid Leiden geopend met een Open Dag. Dit keer is die op zondag 4 september, de dag dat er wordt geoefend tegen Leuven Bears, de nieuwe ploeg van de Leidse held Monta McGhee. Het jeugdprogramma is van 10:00 tot 12:30 uur, de wedstrijd tegen de Belgen begint om 16:00 uur.

Iedereen is welkom bij deze Open Dag, de vloer is echter voor de jeugd en de spelers van het  eerste team. De dag wordt geopend met een wedstrijdje, waarbij een aantal spelregels zal worden uitgelegd. Daarna is er een speciale Zorg en Zekerheid-quiz met leuke prijzen voor iedereen.

Voorafgaande aan een clinic door spelers van Zorg en Zekerheid, worden de spelers via een erehaag voorgesteld aan publiek en clinicdeelnemers. Na de clinic is er een wedstrijdje met de besten, gekozen door de spelers van het eerste team.

Na dat alles volgen de hoogtepunten voor het plakboek: op de foto met spelers en/of de kampioensbeker en de kans om alvast de handtekeningen te verzamelen van de ploeg, die vanaf 1 oktober op jacht gaat naar een nieuwe landstitel.

Om er zeker van te zijn dat iedereen een bal heeft voor de diverse oefeningen is het handig om - als je die hebt - een eigen bal mee te nemen.