Nieuwsbericht

Mo Kherrazi tiende speler

17 augustus 2011

Met Mohamed Kherrazi heeft Zorg en Zekerheid Leiden de tiende en laatste speler aan de kernploeg toegevoegd. De aanvulling naar twaalf man zal komen uit het eigen tweede team, uitkomend in de promotiedivisie.

Mohamed Kherrazi komt over uit de nalatenschap van het opgeheven ABC Amsterdam en is de vierde speler uit die ploeg, die komend seizoen weer in de Dutch Basketball League speelt. Eerder tekenden Sergio de Randamie (Groningen), Dimeo van der Horst (Bergen op Zoom) en Craig Osaikhwuwuomwam (Nijmegen) voor ploegen in de eredivisie.

'Mo' Kherrazi is 21 jaar (van 29-06-1990) en heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. In tegenstelling tot zijn broer Hicham (23) speelde hij nooit voor een nationaal team van Marokko. Wél voor de nationale jeugdteams onder 18 en onder 20 van Nederland en maakte hij ook deel uit van de nationale B-ploeg, die deze zomer nieuw leven werd ingeblazen.

Kherrazi brak vorig jaar door bij ABC Amsterdam, de club waar hij in 2007 terecht kwam na eerder te hebben gespeeld voor BV Lely, eveneens in de hoofdstad. Als forward (2.00 meter) wordt hij gezien als back-up voor Seamus Boxley. Met de komst van Kherrazzi heeft coach Toon van Helfteren nu alle posities ‘dubbel' bezet, hetgeen een ideale situatie is met het oog op het zware programma.

Het seizoen begint voor Zorg en Zekerheid Leiden aanstaande maandag 22 augustus met de eerste echte training. Nog zonder de Canadese aanwinst Jevohn Shepherd en Arvin Slagter, die beiden interlandverplichtingen hebben. De eerste oefenwedstrijd staat op de agenda voor zaterdag 27 augustus in Oostende. De oefencampagne wordt afgesloten met de eerste wedstrijd, waarin een prijs te verdienen is. Op zaterdag 24 september speelt Leiden als landskampioen in Utrecht tegen bekerwinnaar Groningen om de Supercup.