Nieuwsbericht

Een guard voor twee posities

9 augustus 2011

Met het aantrekken van Sean Cunningham is de ploeg van Zorg en Zekerheid Leiden vrijwel compleet. De 24-jarige guard, die zowel over een Amerikaans als over een Nederlands paspoort beschikt, tekende een contract voor het seizoen 2011-12 en zal het backcourt versterken. Coach Toon van Helfteren heeft daardoor wat meer mogelijkheden bij het opbrengen van de bal.

Sean Cunningham - zijn moeder Sylvia is Nederlandse - kreeg zijn opleiding bij Cal Riverside in het noorden van Californië. Daar verbleef hij in totaal vijf jaar, een jaar langer dan gebruikelijk. Hij speelde namelijk niet in het seizoen 2006-07, waardoor hij ook in het seizoen 2009-2010 nog mocht uitkomen voor de Highlanders.

Sean Kingsley Cunningham, 1.88 lang en geboren op 20 december 1986, wordt in de scoutingrapporten omschreven als een prima spelverdeler, die door zijn lengte ook goed op de andere guardplaats, de zogenoemde positie 2, kan spelen.

Vorig seizoen debuteerde hij in Europa bij het IJslandse Tindastoll. Hij werd daarmee slechts voorlaatste in de Express Liga, maar produceerde met gemiddelden van 15.5 punten, 5.1 rebounds, 4.9 assists en 1.8 steals mooie persoonlijke cijfers.