Nieuwsbericht

Gabe Kennedy nieuwe center

8 augustus 2011

Gabe Kennedy is de nieuwe grote man van Zorg en Zekerheid Leiden. De 2.05 meter lange Amerikaanse routinier moet zorgen voor meer reboundkracht bij de landskampioen.

De 29-jarige Gabriel Maynard Kennedy werd op 28 november 1981 geboren in Thomasville, Alabama, de staat waar hij ook zijn collegeperiode doorbracht. De eerste twee jaar was dat op het community college Bevill State. Daarna speelde hij twee jaar bij de University of Alabama at Birmingham, een van de betere scholen in het Amerikaanse NCAA-basketball.

In 2004-2005 speelde hij voor het eerst in het buitenland. Op Cyprus was Apollon Limasol zijn eerste club. Hij maakte daar vooral indruk in de Europese wedstrijden. In acht duels kwam hij gemiddeld tot 17.5 punten.

Na een zomerklusje bij de Nebraska Cranes in de USBL kwam hij terecht in Frankrijk, het land waar hij tot en met het afgelopen seizoen zou spelen. Tussendoor verdiende hij nog wat ‘dollals' in China bij Jiyuan.

In zes Franse seizoenen zag hij het land van noord tot zuid en speelde achtereenvolgens voor de Pro B-clubs Quimper, Besançon, Limoges en Antibes en daarna nog voor twee clubs uit de Nationale 1, de derde divisie: Chalons-en-Champagne en het tegen de Belgische grens liggende Orchies.

Kennedy tekende een contract voor één jaar en is op dit moment de achtste contractspeler van de ploeg. De volgende spelers hadden een doorlopend contract of tekenden recentelijk een (nieuwe) overeenkomst met de ploeg van Coach van het Jaar Toon van Helfteren: Arvin Slagter, Worthy de Jong, Patrick Hilliman, Thomas Jackson, Terry Sas, Seamus Boxley en Jevohn Shepherd.

Op maandag 22 augustus roept Van Helfteren zijn ploeg voor het eerst bijeen. Daarbij zal Jevohn Shepherd nog ontbreken. Hij speelt eerst met de Canadese nationale ploeg het toernooi om het kampioenschap van de Amerika's in Argentinië.